Primeri dobrih praks

Vsak projekt mednarodnega sodelovanja, naj bo še tako majhen, pomeni pomemben prispevek k razvoju. Osebnemu, strokovnemu, institucionalnemu, celo sistemskemu. Projekti, opisani v nadaljevanju, so primeri najboljših praks, ki so v letu 2020, 2021 ali 2022 prejeli priznanje jabolko kakovosti, saj so njihovi učinki presegli zgolj zastavljene cilje in rezultate. Naj vam opisane zgodbe služijo kot navdih ali dodaten vir idej pri pripravljanju vaših projektov, ki bodo, v to smo prepričani, obogatili marsikatero življenje in razširili obzorje. Za še več idej in primerov pa pobrskajte med dokumenti in povezavami v stolpcu na desni strani.

Vse odobrene projekte najdete tudi na spletnem portalu EPRP (Erasmus+ project result platform).

Bienenleben schützt Menschenleben
Projekt odlikuje izredno dobro sodelovanja med partnerskimi šolami in lokalno skupnostjo. Z izbiro tematike in izvajanjem aktivnosti pa so v veliki meri spodbujali trajnostno delovanje v okolju.
Več
Colors in my kindergarten
Projekt je povezal deset evropskih držav in pri vseh sodelujočih izboljšal veščine strpnosti in multikulturalizma ter komunikacijske sposobnosti.
Več
International cats calendar
Projekt, ki ga je navdihnilo dogajanje na ekranih v času zaprtja šol, je prerasel v izjemno pozitivno sodelovanje učiteljev in učencev iz 14-ih evropskih držav.
Več
CMEPIUS
Skip to content