E-orodja 2021-2027

Spletna orodja, namenjena poročanju in upravljanju projektov v novem programu

BENEFICIARY MODULE

Beneficiary module (BM) je spletno orodje za sodelovanje, vodenje in poročanje o aktivnostih pri projektih v okviru novega programa Erasmus+. Orodje je razvila Evropska komisija, predvsem za uporabo pogodbenikov, nosilcev projektov.
Uporabniki orodja imajo na enem mestu vse informacije o aktivnostih, ki jih izvajajo v okviru svojih projektov:

 • Dostopajo do informacij o projektu,
 • upravljajo lahko z udeleženci mobilnosti (KA1),
 • upravljajo s svojimi aktivnostmi (KA2),
 • dopolnjujejo in posodobljajo finančne informacije o projektu,
 • izdelujejo svoja poročila in poročila udeležencev v skladu z zahtevami nacionalne agencije (CMEPIUS).

Razlaga procesa

Ko je sporazum o nepovratnih sredstvih podpisan in evidentiran s strani orodja za vodenje projektov nacionalnih agencij, se projekt ustvari v orodju BM na platformi Erasmus+ and European Solidarity Corps. Ob prenosu se avtomatsko obvesti pogodbenike in, kjer je to ustrezno, tudi njihove partnerje. Za dostop je potrebna registracija na platformi.

Orodje se uporablja za upravljanje s projektnimi informacijami in spremljanje stanja projekta prek vnosov mobilnosti, aktivnosti, proračuna in poročil.

Vstop v orodje

Ko vstopite na platformo Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, prek menija na levi izberete najprej Projekti, nato pa še Moji projekti.

S klikom na povezavo “Moji projekti” boste vstopili v Beneficiary module (BM), kjer boste imeli dostop do vseh vaših projektov.

Povezava na orodje Beneficiary module

*Beneficiary module najdete (pod Projekti/Moji projekti).

Pri uporabi si lahko pomagate tudi z uradnimi navodili programa, ki jih najdete na prvi strani platforme.

Podatkovni slovarji projektov mobilnosti in predloge za uvoz in izvoz projektov mobilnosti

Za pomoč pri uvozih in izvozih mobilnosti vam je na voljo spletna stran, kjer najdete posamične predloge in podatkovne slovarje za posamezne akcije: Data Dictionary and Mobility Import-Export templates – Erasmus+ & European Solidarity Corps guides – EC Public Wiki (europa.eu).

  Težave pri uporabi

  Dostop do orodja imajo samo organizacije, ki v okviru projekta podpišejo sporazum  z nacionalno agencijo.

  Če imate pogodbeniki pri uporabi orodja težave, si lahko pomagate s priročniki, ki se nahajajo zgoraj oz. nam pišete na .

  ONLINE LINGUISTIC SUPPORT (OLS) – EU ACADEMY

  Za jezikovno podporo imamo na voljo novo orodje EU ACADEMY, ki pomaga pri jezikovni pripravi študentov in dijakov pred odhodom na Erasmus+ mobilnosti. Udeleženci mobilnosti tako pridobijo možnost, da znanje jezika, ki ga bodo večinsko uporabili v času študija ali prakse v tujini, preverijo pred odhodom na mobilnost in po vrnitvi domov. Ob podpori privlačnih brezplačnih spletnih jezikovnih tečajev, imajo tako možnost, da svoje znanje nadgradijo in izboljšajo.

  Vstop v orodje

  Povezava na orodje EU Academy

  Kaj je EU ACADEMY in kako deluje?

  Za Erasmus+ študente in visokošolske institucije:

  CMEPIUS
  Skip to content