Vabljeni k oddaji prijave za TCA seminarje

Ponujamo vam štiri nove TCA seminarje in vas vabimo k oddaji prijave. Kot vedno ponujajo bogate vsebine in priložnost za mednarodno projektno sodelovanje.

K prijavi na TCA seminar – »Kvalitetno izobraževanje in dobro počutje v šoli: vzpostavitev skrbne šole« (študijski obisk), ki bo potekal v Poitiersu v Franciji med 13. in 16. junijem 2023, vabimo strokovne delavce, ravnatelje osnovnih in srednjih šol, zaposlene na ministrstvu, ki so pripravljeni deliti izkušnje in predstaviti dobre prakse povezane z zagotavljanjem  kvalitetnega izobraževanja in skrbi za dobro počutje v šoli. Seminar oziroma študijski obisk bo naslovil zagotavljanje kako zagotavljati zdravo učno okolje in dobro počutje v šoli, kako se spopasti z diskriminacijo, kako zagotavljati red v učilnicah, kakšen je položaj učencev/dijakov v razredu in na šoli (razvoj psihosocialnih veščin, medkulturnost, avtonomija). Z deljenjem izkušenj, dobrih praks, izobraževalnih politik boste obogatili svoje znanje in hkrati odkrivali priložnosti, ki vam jih ponuja program Erasmus+ za delovanje na mednarodni ravni.  Na voljo so 3 mesta za splošno šolsko izobraževanje. Prijave sprejemamo do 28. aprila 2023.

Kontaktni seminar za novince (KA122 in KA21) – Podnebne spremembe in okoljska trajnost jenamenjen vsem, ki delate na področju splošnega šolskega izobraževanja (vrtci, osnovne šole, srednje šole) in bi radi pridobili znanje kako začeti z delom na projektih Erasmus+ (manjša sodelovalna partnerstva – KA122 in projekti mobilnosti – KA210). Potekal bo v Alesundu na Norveškem med  6. in 9. junijem 2023. Vsebina seminarja obsega predstavitev norveškega izobraževalnega sistema, obisk lokalne šole, ki je aktivna na področju podnebnih sprememb in okoljske trajnosti, kako uspešno napisati prijavnico in nenazadnje mreženje in iskanje potencialnih projektnih partnerjev. Na voljo so 3 mesta za splošno šolsko izobraževanje. Prijave sprejemamo do 21. aprila 2023.  

Na TCA seminar – Vključujoča šola, ki bo v Pragi na Češkem med 16. in 19. majem 2023, vabimo učitelje iz šol, ki so popolne novinke oziroma imajo zelo malo izkušenj s programom Erasmus+ in, ki bi radi začeli z mednarodnimi projekti znotraj omenjenega programa. Seminar bo naslovil naraščajočo raznolikost v učilnicah in identificiral najboljše prakse za vključevanje učencev/dijakov z manj priložnostmi.Udeleženci boste pridobili nova poznanstva in spoznali potencialne partnerje za mednarodno projektno sodelovanje s področja vključujoče šole.Na voljo so 3 mesta za splošno šolsko izobraževanje in 1 mesto za strokovno in poklicno izobraževanje. Prijave sprejemamo do 24. marca 2023.

Predstavnike akreditiranih organizacij, ki delujejo na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja pa vabimo k prijavi na TCA seminar – Krepitev sodelovanje akreditiranih organizacij 3.0, ki bo med 25. in 28. aprilom 2023 potekal v Antalyi v Turčiji. Na seminarju boste  lahko delili svoje izkušnje, težave oziroma izzive s katerimi se soočate pri vodenju projekta znotraj modela akreditacij in hkrati delili ali spoznali morebitne dobre prakse za reševanje ovir tekom projektnega cikla. Priložnost bo tudi za mreženje in vzpostavljanje potencialnih partnerstev. Na voljo je 1 mesto za poklicno in strokovno izobraževanje. Prijave sprejemamo do 24. februarja 2023.

Več informacij o prijavi na seminarje in potrebne obrazce dobite tukaj.

Oznake:
CMEPIUS
Skip to content