Smernice za komunikacijo Erasmus+ projektov v slovenščini

Evropska komisija je v letu 2022 izdala smernice za komunikacijo projektov »Communication guidelines for project beneficiaries«, ki so zdaj na voljo tudi v slovenščini. Naj vam bodo v pomoč pri doseganju maksimalnega učinka vaših Erasmus+ projektov.

Vodnik je spisan po korakih, njegov namen pa je spodbuditi upravičence programov, da svoje zgodbe in rezultate projektov delijo z lokalnimi skupnostmi, zainteresiranimi stranmi in institucijami EU.

Smernice vas spremljajo na “komunikacijski poti” (od faze načrtovanja do ocene učinka vaših komunikacijskih dejavnosti) in ponujajo dostop do številnih orodij in virov, z namenom dosega maksimalnega učinka vašega projekta.

Komuniciranje z zainteresirano javnostjo omogoča sodelovanje in povezovanje z deležniki, kaže na širši vpliv projekta na družbo, vas podpira pri diseminaciji rezultatov vašega projekta, omogoča razširitev mreže za prihodnja sodelovanja in ozavešča državljane o uspešnih programih, izvedenih s pomočjo EU sredstev.

Vodnik v slovenščini in angleščini je objavljen na spletni strani CMEPIUS –strateški dokumenti, med publikacijami EU. Direktna povezava do slovenskega prevoda.

Oznake:
CMEPIUS
Skip to content