Razpis za nagrade #BeInclusive 2021

Nagrade za organizacije, ki s pomočjo športa spodbujajo socialno vključevanje skupin z manj priložnostmi.

EACEA, Evropska izvajalska agencija za izobraževanje in kulturo, je objavila razpis za nagrade #BeInclusive 2021. Nagrada je namenjena organizacijam oziroma projektom, ki prek  športa spodbujajo socialno vključevanje skupin z manj priložnostmi.

Za podelitev nagrade so razpisane tri kategorije, in sicer:

  • #BeInclusive – Breaking barriers sport award – za projekte, ki izkazujejo vztrajnost in pri katerih je za sodelovanje potrebno premagovanje ovir.
  • #BeInclusive – Celebrating diversity sport award – za projekte, ki izkazujejo strpnost z vključevanjem različnih posameznikov, skupin in sodelovanj, s poudarkom na medsebojnem razumevanju.
  • #BeInclusive – Inspiring change sport award – za projekte, ki navdihujejo, prikazujejo pozitivne zgodbe ali vključujejo vzornike iz skupin z manj priložnostmi, ki so postali navdih za spremembe.

V okviru vsake kategorije bodo podeljene tri nagrade – ena glavna v vrednosti 10.000 EUR ter druga in tretja nagrada, vsaka v vrednosti 2.500 EUR. Za nagrade se lahko potegujejo institucije iz držav, ki sodelujejo v programu Erasmus+ in ki so uspešno izvedle projekte, namenjene socialnemu vključevanju skozi šport.

Na razpis se lahko prijavite do 21. oktobra, več o kategorijah, nagradah in prijavi pa preberete tukaj.  

Oznake:
CMEPIUS
Skip to content