Mednarodna konferenca »resetEDU«

8. in 9. novembra bo v Ljubljani v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije potekala mednarodna konferenca Resetting education and training for the digital age, ki se je bodo udeležili predstavniki vseh EU držav in kjer bosta osrednji temi digitalno izobraževanje in umetna inteligenca. Konferenca bo odprla prostor za razpravo o priložnostih in izzivih digitalizacije izobraževanja med različnimi deležniki – od praktikov in raziskovalcev do odločevalcev. S spodbujanjem razprave bo razbijala strukturne ‘silose’ in prispevala k dialogu med različnimi strokovnjaki ter k iskanju skupnih inovativnih in učinkovitih pristopov.

Konferenco organiziramo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) ter Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje, mladino, šport in kulturo, skupaj z drugimi zainteresiranimi organizacijami in posamezniki v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Fizična udeležba na dogodku je sicer omejena in možna le z vabilom, vendar bo celotno dogajanje potekalo v hibridni obliki, tako da bodo vse panelne razprave in predstavitve na voljo za ogled prek spletne strani konference in na družbenih medijih. Podrobnosti o dogodku, vključno s programom po dnevih, so objavljene na spletni strani konference.

Konferenca Resetting Education for the Digital Age
Oznake:
CMEPIUS
Skip to content