VET Skills Week

Približuje se evropski teden poklicnih spretnosti – European Vocational Skills Week, kjer se združijo vsi pomembni deležniki v poklicnem in strokovnem izobraževanju in usposabljanju (VET).

Letos bo teden potekal med 16. in 20. majem 2022 po vsej Evropi, osredotočen na temo VET in zelene tranzicije, ki je v skladu z Evropskim zelenim dogovorom (European Green Deal).

Pobuda Evropske komisije, ki se je začela leta 2016, vključuje vse zainteresirane strani – učitelje, organizacije, dijake, trenerje in mentorje – in na enem mestu predstavi številne koristi, ki jih poklicno in strokovno izobraževanje nudi mladim in odraslim. Cilj pobude je narediti VET privlačnejši za mlade in odrasle.

V tem tednu bodo izpostavljene najboljše prakse in dogodki lokalnih, regionalnih, nacionalnih organizacij in drugih partnerjev iz poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja.

Kako lahko sodelujete?

Udeležite se različnih dogodkov ali pa svoj že načrtovani dogodek povežite s tematiko tedna. Predlagate in glasujete lahko za dobitnike nagrad za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ter delite svojo zgodbo in tako spodbudite ljudi, da odkrijejo svoj talent. (#DiscoverYourTalent).

Kaj vse se bo dogajalo, si oglejte tukaj.

O dogajanju vas bomo obveščali tudi na naši spletni strani in Facebook profilu.

Pridružite se nam med 16. in 20. majem!

Oznake:
CMEPIUS
Skip to content