Vabljeni na mednarodno konferenco na področju terciarnega izobraževanja

Višješolske in visokošolske učitelje, ki želite okrepiti svoje digitalne pedagoške kompetence, vabimo k prijavi na mednarodno konferenco »Fostering digital pedagogies through international cooperation«, ki bo med 7. in 9. junijem na Bledu in jo CMEPIUS organizira skupaj z organizacijo ACA (Academic Cooperation Asociation).

Digitalna preobrazba trenutno, tudi zaradi svetovne pandemije, doživlja nov zagon in nove možnosti za napredek. Institucije terciarnega izobraževanja je digitalizacija v zadnjih nekaj letih preplavila, kar je povzročilo velike spremembe v poučevanju in učenju. Ta proces je prinesel izjemne priložnosti za institucije, zlasti osebje in študente, hkrati pa se je pojavilo veliko vprašanj o izzivih in mejah tega “digitalnega eksperimenta”.

Prihajajoča mednarodna konferenca bo na enem mestu združila deležnike iz terciarnega izobraževanja, predvsem visokošolske učitelje. Na podlagi razprav, panelov in predstavitev najboljših praks bodo udeleženci raziskovali izzive in tudi potenciale nedavnih inovacij v kontekstu digitalnega in kombiniranega izobraževanja ter mednarodnega sodelovanja. Prav tako bodo dobili priložnost, da se prek timskega dela, sodelovanja in vzajemnega učenja povežejo s kolegi iz vseh držav programa Erasmus+.

Na konferenci bo poudarek predvsem na izmenjavi izkušenj in najboljših praks pri uporabi digitalnih pedagoških pristopov za krepitev mednarodnih učnih dejavnosti in spoznavanju digitalnih metod za izvajanje prihodnjih projektov, kot so mobilnost študentov – novi formati mobilnosti, COIL, skupni programi itd. Konferenca bo zagotovila tudi namenski prostor za razpravo, izmenjavo izkušenj med udeleženci ter spodbudila razmislek in začetek sooblikovanja novih projektnih idej.

Program dogodka

Na konferenco se prijavite prek obrazca do 17.4.2023.

Število mest za udeležence je omejeno. Organizator krije stroške programa, nastanitve in obrokov.

Če bo število prijavljenih večje od števila prostih mest, bo nacionalna agencija opravila izbor glede na vsebino izpolnjenih prijavnic. O rezultatu izbora boste obveščeni do 19. 4. 2023.

Vljudno vabljeni k prijavi!

Oznake:
CMEPIUS
Skip to content