International cats calendar

Projekt International cats calendar, ki se je izvajal v Osnovni šoli in vrtcu Apače, je rezultat zelo dobrega sodelovanja učiteljev in učencev iz 14-ih evropskih držav. Navdihnilo ga je dogajanje na ekranih v času zaprtja šol, ko so učenci v času pouka na daljavo spoznavali hišne ljubljenčke – mačke sošolcev, ki so se večkrat sprehajali pred zasloni, kar je v času izolacije pripomoglo k večji povezanosti otrok.

O projektu

Projekt se je izvajal pri rednih urah angleščine, hkrati pa je bil tudi spretno medpredmetno zasnovan, saj je vključeval tuji jezik, likovno in glasbeno umetnost ter uporabo informacijskokomunikacijske tehnologije (IKT). Poudariti velja, da so učenci sodelovali v mednarodno mešanih skupinah, kar ocenjujemo kot primer odlične prakse. Pri tem so nastali skupni izdelki: e-knjiga, skupna pesem in mačji koledar.

>>Spletni mačji koledar

Širši učinki

Projektna ekipa je ob vsem navedenem poskrbela še za povezovanje z lokalno skupnostjo in v projektne aktivnosti vključila predavanje Društva za zaščito živali v Pomurju.

Projekt je pozitivno vplival tako na vključene učitelje in učence, ki so okrepili medkulturne, socialne in IKT-kompetence, širili mednarodne mreže poznanstev in se urili v timskem delu, kot tudi na šolsko skupnost s prepoznavnostjo geografsko odročne šole v mednarodnem prostoru in deljenjem dobrih praks projekta tudi z ostalimi skupinami učencev in učiteljev.

Osnovna šola in vrtec Apače je za projekt prejela nagrado zlati kabel 2022 v starostni kategoriji 7-11 let. Vse prejemnike omenjene nagrade in opis nagrajenih projektov najdete tudi v tej brošuri.Za ogled ostalih primerov obiščite stran Primeri dobrih praks.

CMEPIUS
Skip to content