ERASMUS DNEVI 2021

Trije dnevi praznovanja in širjenja pozitivnih učinkov, ki jih prinaša sodelovanje v projektih programa Erasmus+ so za nami. Številni vrtci, šole, srednje šole, institucije terciarnega izobraževanja in druge izobraževalne institucije ter podjetja iz vse Evrope so organizirali dogodke različnih formatov v okviru pobude Erasmus dnevi 2021, pridružilo pa se jim je tudi 34 slovenskih izobraževalnih institucij. S predavanji, predstavitvami, razstavami, dnevi odprtih vrat, pohodi in celo čisto pravo #ErasmusDays torto smo ustvarili kolaž nepozabnih vtisov!

ErasmusDays torta

Letos že peti Erasmus dnevi so potekali 14., 15. in 16. oktobra. Prvič so bili organizirani leta 2017, ob 30. obletnici programa Erasmus, danes pa so že nepogrešljiva oblika praznovanja vseh pozitivnih učinkov, ki jih prinaša sodelovanje v programu Erasmus+. So priložnost, da različne izobraževalne institucije in posamezniki organizirajo ali se udeležijo dogodkov, predstavijo svoje izkušnje v programu Erasmus+ ali pa slednjega šele spoznajo.

Z namenom promocije in predstavitve, kako Erasmus+ bogati življenja in širi obzorja so med drugim otroci iz Vrtca Podgorci iskali gozdnega škrata, v Vzgojno-izobraževalnem zavodu Višnja Gora organizirali dan odprtih vrat, na OŠ Bistrica ob Sotli pekli jabolčne pite, na Fakulteti za pravo in poslovne vede organizirali brunch za tuje študente, na gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani pa ustvarjali nove recepte iz ostankov hrane. Na ŠC Srečka Kosovela v Sežani so celo praznovali kot se spodobi – s pravo ErasmusDays torto! Vse dogodke si lahko ogledate na spletni strani erasmusdays.eu, sproti pa smo jih predstavljali tudi na našem FB profilu CMEPIUS.

Vzgojno-izobraževalni zavod Višnja-Gora

Namen skoncentriranih aktivnosti Erasmus+ po vsej Evropi je doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja in znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Vsakoletne Erasmus dneve centralno koordinira francoska nacionalna agencija, ostale nacionalne agencije pa ji pri tem pomagamo. Glavne teme letošnjih dogodkov v okviru Erasmus dni se navezujejo na prioritete aktualnega Erasmus+ programa: vključevanje in raznolikost, skrb za okolje, digitalna transformacija in aktivna participacija.

Fakulteta za pravo in poslovne vede

Virtualni seminarji, dnevi odprtih vrat, virtualna srečanja mednarodnih partnerjev, fotografije razstav, spletne sobe pobega, radijske oddaje, degustacije … Raznolikost dogodkov, vključenih v Erasmus dneve, odslikuje raznolikost posameznikov, ki so povezani s programom Erasmus+: od študentov, učencev, učiteljev, vzgojiteljev, trenerjev, iskalcev zaposlitve, podjetij, organizacij, občin in tako naprej.  Vključevanje množice deležnikov iz vseh evropskih držav pa je nenazadnje tudi pomemben pokazatelj vloge, ki jo ima program Erasmus+ v Evropski Uniji.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali na letošnjih Erasmus dnevih in vam obenem čestitamo za odlično izpeljane dogodke. Vaša kreativnost in želja po znanju sta neomejeni in veselimo se vseh naslednjih Erasmus dni!

Dvojezična šola Lendava
Oznake:
CMEPIUS
Skip to content