Registracija organizacije – pridobitev kode OID

Pred prijavo projekta v program Erasmus+ boste morali organizacijo registrirati pri Evropski komisiji z EU Login računom in tako pridobiti kodo OID. V primeru centraliziranih projektov se mora pridobiti koda PIC.

Registracija organizacije

Preden se prijavite za financiranje projekta Erasmus+, se morate registrirati z EU login računom (prej ECAS) in registrirati svojo organizacijo na portalu ORS. Če je vaša organizacija že registrirana na portalu, vam je ni potrebno znova registrirati.

  1. Preberite priročnik Evropske komisije o prijavi v EU Login za posameznike.
  2. Prijavite se v sistem za registracijo organizacije s svojimi podatki za EU Login račun in registrirajte svojo organizacijo. Tako pridobite edinstveno 8-mestno kodo OID, ki ima predpono E (npr.: OID: E12345678). Preden se registrirate, priporočamo, da najprej preverite, ali vaša organizacija že ima OID.
    V kolikor ste že imeli kodo PIC, ste avtomatsko prejeli tudi kodo OID, ki jo najdete na portalu ORS.
    Na portalu izberete možnost »Search for your organisation« s pomočjo katere poiščete svojo organizacijo. V okvir vpišete ime organizacije in s pritiskom na gumb »Search« se bo izpisala vaša organizacija z obema kodama.
Kako pridobim kodo OID?

Na portalu ORS najprej preverite, če vaša organizacija že ima OID kodo (iščete lahko po nazivu, OID ali PIC številki). Če ni nobenega zadetka, s pritiskom na gumb »Register a new organisation« registrirate organizacijo, za katero želite pridobiti kodo OID. Potrebno je izpolniti vse zavihke «Organisation data, Legal address, Organisation contact person« in »Users« (priporočamo da v tem zavihku navedete dve osebi za primer, da je ena odsotna).

Ko so podatki izpolnjeni, je potrebno na desni zgornji strani pritisniti na gumb »Submit«. Nato je potrebno še v zavihek »Documents« naložiti izpolnjen ustrezen obrazec za pravno osebo in finančno identifikacijo (navodila in dokumenti). Ko zaključite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na desni zgornji strani pritisniti na gumb »Update«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

  1. Ko ste prepričani, da ste opravili vse zahtevane korake za registracijo ter prebrali Vodnik za prijavitelje, lahko pričnete z izpolnjevanjem ustrezne vloge za pridobitev nepovratnih sredstev.

Pogosta vprašanja

Naložiti moram obrazec za pravno osebo

Podatke organizacije urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Documents«, kamor naložite izpolnjen ustrezen obrazec za pravno osebo (navodila kako izpolnit in dokument). Ko to uredite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na desni spodnji strani pritisniti na gumb »Update«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na Tino Kenk.

Naložiti/posodobiti (sprememba TRR) moram finančno identifikacijo

Podatke organizacije urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Documents«, kamor naložite izpolnjeno finančno dokumentacijo (navodila kako izpolnit in dokument). Ko to uredite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na desni spodnji strani pritisniti na gumb »Update«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na .

Posodobiti moram ime organizacije

Podatke organizacije urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Organisation data«, kamor vnesete novo ime organizacije. Ko to uredite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na desni spodnji strani pritisniti na gumb »Update«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na Tino Kenk.

Zamenjati želim odgovorno osebo organizacije, ki lahko ureja podatke

Podatke o odgovorni osebi urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Authorised users«, kjer se s klikom na gumb »Add new« v zgornjem desnem kotu odpre novo okno v katero se vpiše podatke nove odgovorne osebe. Nato se pomaknete v zavihek »Organisation contact preson«, kjer se vam s klikom na gumb »Select« prikaže možnost izbire odgovorne osebe za organizacijo. Ko izbiro potrdite,je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na desni spodnji strani pritisniti na gumb »Update«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

Dodatna navodila in slikovni prikaz so dostopni na povezavi .

V primeru težav se lahko obrnete na Tino Kenk.

CMEPIUS
Skip to content