Registracija organizacije – pridobitev kode OID

Pred prijavo projekta v program Erasmus+ boste morali organizacijo registrirati pri Evropski komisiji z EU Login računom in tako pridobiti kodo OID. V primeru centraliziranih projektov se mora pridobiti koda PIC.

Registracija organizacije

Preden se prijavite za financiranje projekta Erasmus+, se morate registrirati z EU login računom (prej ECAS) in registrirati svojo organizacijo na portalu ORS. Če je vaša organizacija že registrirana na portalu, vam je ni potrebno znova registrirati.

  1. Preberite priročnik Evropske komisije o prijavi v EU Login za posameznike.
  2. Prijavite se v sistem za registracijo organizacije s svojimi podatki za EU Login račun in registrirajte svojo organizacijo. Tako pridobite edinstveno 8-mestno kodo OID, ki ima predpono E (npr.: OID: E12345678). Preden se registrirate, priporočamo, da najprej preverite, ali vaša organizacija že ima OID.
    V kolikor ste že imeli kodo PIC, ste avtomatsko prejeli tudi kodo OID, ki jo najdete na portalu ORS.
    Na portalu izberete možnost »Search for your organisation« s pomočjo katere poiščete svojo organizacijo. V okvir vpišete ime organizacije in s pritiskom na gumb »Search« se bo izpisala vaša organizacija z obema kodama.
Kako pridobim kodo OID?

Na portalu ORS s pritiskom na gumb »Register my organisation« registrirate organizacijo, za katero želite pridobiti kodo OID. Potrebno je izpolniti vse zavihke «Organisation data, Legal address, Organisation contact person« in »Authorised users« (priporočamo da v tem zavihku navedete dve osebi za primer, da je ena odsotna). Ko so podatki izpolnjeni, je potrebno na levi spodnji strani pritisniti na gumb »Register my organisation«. Nato je potrebno še v zavihek »Documents« naložiti izpolnjen ustrezen obrazec za pravno osebo in finančno identifikacijo (navodila in dokumenti). Ko zaključite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na levi spodnji strani pritisniti na gumb »Update my organisation«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

  1. Ko ste prepričani, da ste opravili vse zahtevane korake za registracijo ter prebrali Vodnik za prijavitelje, lahko pričnete z izpolnjevanjem ustrezne vloge za pridobitev nepovratnih sredstev.

Pogosta vprašanja

Naložiti moram obrazec za pravno osebo

Podatke organizacije urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Documents«, kamor naložite izpolnjen ustrezen obrazec za pravno osebo (navodila kako izpolnit in dokument). Ko to uredite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na levi spodnji strani pritisniti na gumb »Update my organisation«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na Anjo Dolžan.

Naložiti/posodobiti (sprememba TRR) moram finančno identifikacijo

Podatke organizacije urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Documents«, kamor naložite izpolnjeno finančno dokumentacijo (navodila kako izpolnit in dokument). Ko to uredite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na levi spodnji strani pritisniti na gumb »Update my organisation«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na Anjo Dolžan.

Posodobiti moram ime organizacije

Podatke organizacije urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Organisation data«, kamor vnesete novo ime organizacije. Ko to uredite, je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na levi spodnji strani pritisniti na gumb »Update my organisation«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na Anjo Dolžan.

Zamenjati želim odgovorno osebo organizacije

Podatke o odgovorni osebi urejate na portalu ORS. Na portalu izberete možnost »My organisations« in v meniju svoje organizacije izberete zavihek »Authorised users«, kjer se s klikom na gumb »Add new« v zgornjem desnem kotu odpre novo okno v katero se vpiše podatke nove odgovorne osebe. Nato se pomaknete v zavihek »Organisation contact preson«, kjer se vam s klikom na gumb »Select« prikaže možnost izbire odgovorne osebe za organizacijo. Ko izbiro potrdite,je potrebno na portalu ORS v profilu organizacije na levi spodnji strani pritisniti na gumb »Update my organisation«. Šele potem se podatki posredujejo v sistem.

V primeru težav se lahko obrnete na Anjo Dolžan.

CMEPIUS
Skip to content