ERASMUS DNEVI 2023

6 dni, da Evropa zasije!

Postavimo znanja in izkušnje, pridobljene s projekti Erasmus+ na evropski zemljevid in povejmo vsem, kaj prinaša Erasmus+!

Ena izmed letošnjih velikih priložnosti, da delite vaše izkušnje in učinke Erasmus+ projektov, bo sodelovanje v Erasmus dnevih, ki bodo prvikrat potekali kar 6 dni, od 9. do 14. oktobra 2023.

Namen Erasmus dni je z različnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Ni potrebe, da bi v tem času organizirali dodatne dogodke, izključno namenjene promociji Erasmus dni 2023; cilj je, da že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta izvedete v teh šestih oktobrskih dneh.

Za navdih in ideje prelistajte tudi mednarodna poročila z opisi izbranih dogodkov v okviru Erasmus+ dni 2022, 2021 in 2020, ki ju najdete na desni strani.

V letu 2022 se je praznovanju pridružilo rekordno število slovenskih institucij z vseh področij izobraževanja, in nastalo je 68 zelo raznolikih dogodkov, s katerimi so osvetlili in ozaveščali o pomenu mednarodnega sodelovanja in njegovih učinkih na posameznike, institucije in širše okolje. Naj vam bodo v navdih pri načrtovanju vaših dogodkov na letošnjih Erasmus dnevih!

Vabljeni torej, da razmislite o dogodkih različnih formatov, s katerimi želite prikazati rezultate svojega mednarodnega sodelovanja na tematike, ki jih v letu 2023 še posebej izpostavljamo: vključevanje in raznolikost, digitalna transformacija, okoljevarstvo in boj proti podnebnim spremembam, participacija v družbi.

Dogodke, s katerimi boste sodelovali na Erasmus dnevih 2023, prijavite (v angleškem jeziku) na evropski spletni strani www.erasmusdays.eu. Na CMEPIUS-u bomo poskrbeli, da bodo vaše aktivnosti ustrezno prikazane na omenjeni spletni strani in s tem umeščene na širši evropski in svetovni zemljevid.

Z vami delimo tudi poslovenjene grafične materiale, ki jih lahko uporabite z namenom promocije vašega dogodka.

V kolikor boste potrebovali dodatne informacije, nam pišite na naslov ali preverite spletno stran Erasmus dni 2023.

CMEPIUS
Skip to content