ERASMUS DNEVI 2024

Združeni v praznovanju skupnih evropskih vrednot!

Ena izmed letošnjih velikih priložnosti, da delite vaše izkušnje in učinke Erasmus+ projektov, bo sodelovanje v Erasmus dnevih, ki bodo potekali 6 dni, od 14. do 19. oktobra 2024.

Namen Erasmus dni je z različnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Ni potrebe, da bi v tem času organizirali dodatne dogodke, izključno namenjene promociji Erasmus dni 2024; cilj je, da že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta izvedete v teh šestih oktobrskih dneh.

Za navdih in ideje prelistajte tudi mednarodna poročila z opisi izbranih dogodkov v okviru Erasmus+ dni 2023, 2022, 2021 in 2020, ki jih najdete na desni strani.

Leta 2023 je bilo po svetu organiziranih kar 9635 dogodkov, od tega 63 v Sloveniji, kar nas uvršča na 16. mesto med vsemi sodelujočimi državami.

Slovenske institucije z vseh področij izobraževanja so pripravile veliko raznolikih dogodkov, s katerimi so osvetlili in ozaveščali o pomenu mednarodnega sodelovanja in njegovih učinkih na posameznike, institucije in širše okolje.

Dogodke, s katerimi boste sodelovali na Erasmus dnevih 2024, prijavite (v angleškem jeziku) na evropski spletni strani www.erasmusdays.eu. Na CMEPIUS-u bomo poskrbeli, da bodo vaše aktivnosti ustrezno prikazane na omenjeni spletni strani in s tem umeščene na širši evropski in svetovni zemljevid.

Postavimo znanja in izkušnje, pridobljene s projekti Erasmus+ na evropski zemljevid in povejmo vsem, kaj prinaša Erasmus+!

Z vami delimo tudi poslovenjene grafične materiale, ki jih lahko uporabite z namenom promocije vašega dogodka.

V kolikor boste potrebovali dodatne informacije, nam pišite na naslov ali preverite spletno stran Erasmus dni 2024.

CMEPIUS
Skip to content