ERASMUS DNEVI 2021

Povejmo na glas!

Postavimo znanja in izkušnje, pridobljene s projekti Erasmus+ na evropski zemljevid in povejmo vsem, kaj prinaša Erasmus+!

Ena izmed letošnjih velikih priložnosti, da delite vaše izkušnje in učinke Erasmus+ projektov, bo sodelovanje v Erasmus dnevih, ki bodo potekali 14., 15. in 16. oktobra 2021.

Namen Erasmus dni je z različnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Ni potrebe, da bi v tem času organizirali dodatne dogodke, izključno namenjene promociji Erasmus dni 2021; cilj je, da že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta izvedete v teh treh oktobrskih dneh.

Prelistajte tudi mednarodno poročilo z opisi izbranih dogodkov v okviru Erasmus+ dni 2020, ki ga najdete na desni strani. Kljub situaciji v letu 2020 se je tudi 35 slovenskih institucij z vseh področij izobraževanja odločilo za sodelovanje in nastala je pestra množica (večinoma spletnih) dogodkov, s katerimi so osvetlili in ozaveščali o pomenu mednarodnega sodelovanja in njegovih učinkih na posameznike, institucije in širše okolje. Naj vam bodo v navdih pri načrtovanju vaših dogodkov na letošnjih Erasmus dnevih!

Vabljeni torej, da razmislite o dogodkih različnih formatov, s katerimi želite prikazati rezultate svojega mednarodnega sodelovanja na tematike, ki jih v letu 2021 še posebej izpostavljamo: vključevanje in raznolikost, digitalna transformacija, okoljevarstvo in boj proti podnebnim spremembam, participacija v družbi.

Dogodke, s katerimi boste sodelovali na Erasmus dnevih 2021, prijavite (v angleškem jeziku) na evropski spletni strani www.erasmusdays.eu. Na CMEPIUS-u bomo tako kot vsa pretekla leta poskrbeli, da bodo vaše aktivnosti ustrezno prikazane na omenjeni spletni strani in s tem umeščene na širši evropski in svetovni zemljevid.

Z vami delimo tudi poslovenjene grafične materiale, ki jih lahko uporabite z namenom promocije vašega dogodka.

V kolikor boste potrebovali dodatne informacije, nam pišite na naslov ali preverite spletno stran Erasmus dni 2021.

CMEPIUS
Skip to content