Cmepius

Ustvarjalne sinergije+, mreženje dobrih praks in ustvarjalnih idej s programi EZD, Ustvarjalna Evropa in E+

20 marca, 2018

CMEPIUS in Motovila v sodelovanju s partnerji iz Avstrije in Hrvaške pripravljata skupni dogodek z naslovom Ustvarjalne sinergije+ – Mreženje dobrih praks in ustvarjalnih idej s programi Evropa za državljane, Ustvarjalna Evropa in Erasmus+, ki bo potekal v torek, 17. aprila 2018, od 9.30 do 14.30 v Muzeju novejše zgodovine Slovenije (Celovška cesta 23, Ljubljana).

Z dogodkom želimo spodbuditi sodelovanje raznovrstnih organizacij (izobraževalnih, nevladnih, lokalnih, občin itd.) v okviru različnih evropskih programov financiranja.

Vsaka projektna ideja s svojo vsebino naslavlja cilje izbranega programa, hkrati pa z nadgradnjo partnerstva in vsebine lahko naslavlja tudi prioritete drugega programa. Na dogodku bodo udeleženci, po predstavitvi dobrih praks projektov, ki naslavljajo področja kulture, izobraževanja in evropskega državljanstva, skozi interaktivno delavnico in sodelovanje nadgradili projektne ideje znotraj omizij ter jih oblikovali tako, da bodo naslavljali cilje enega ali več programov: Evropa za državljane, Ustvarjalna Evropa in Erasmus+ (skupaj z njegovo akcijo eTwinning). Priložnost za dodatno podporo medregionalnemu sodelovanju med sosedami – Slovenijo, Avstrijo in Hrvaško, tudi za pripravo in izvedbo evropskih projektov, pa bo predstavila Zveza Alpe-Jadran.

Program in prijavo na dogodek najdete tukaj. Prijave so odprte do 12. 4. 2018 do 17.00.

Lepo vabljeni k prijavi!