Cmepius

Strokovna izobraževanja 2018

Nazaj na eTwinning osnovno stran

V Sloveniji

Kot Slovenska eTwinning NSS organiziramo različna strokovna izobraževanja in usposabljanja kot tudi mednarodne kontaktne seminarje; poleg tega pa smo še vedno na t.i. eTwinning turneji po Sloveniji.

V sodelovanju z eTwinning ambasadorji organiziramo po slovenskih šolah splošne predstavitve in delavnice, kjer je poudarek na: eTwinning portalu, uporabi spletne učilnice TwinSpace in predstavitvi primerov dobre prakse.

Želite izvedeti več?

V kolikor želite, da izvedemo eTwinning predstavitev ali delavnico na vašli šoli, nam lahko to sporočite na etwinning@cmepius.si.

Vsa izobraževanja organizirana s strani slovenske NSS so brezplačna.

Seznam izobraževanj 2018

Vrsta dogodka Naslov strokovnega izobraževanja Datum, lokacija Ciljne skupine Rok za prijavo
 Trenutno ni na voljo nobenega izobraževanja.
Mednarodni kontaktni seminar Mednarodni kontaktni seminar eTwinning za vzgojitelje predšolskih otrok: Vrtec na potepu po Evropi  Ljubljana, 29. 11.-1. 12. 2018  vzgojitelji 26. 9. 2018

V tujini

S pomočjo sredstev eTwinning se lahko v tujini udeležite dveh vrst dogodkov:

  • Delavnice strokovnega spopolnjevanja – PDW ali FCL oz.
  • Kontaktnega seminarja.

Delavnice strokovnega spopolnjevanja (Professional Development Workshops – PDW) so tematske delavnice, namenjene učiteljem, ki jih zanima pedagoška praksa pri uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju. Delavnice so organizirane v okviru izvajanja akcije eTwinning.

Poglejte si

trenutno ponudbo kontaktnih seminarjev in delavnic. Bodite pozorni na roke za prijavo!

Seznam kontaktnih seminarjev za leto 2018

Naslov strokovnega izobraževanja Datum, lokacija Ciljne skupine Rok za prijavo
Na CMEPIUS-u poskrbimo tako za nakup letalske karte kot tudi za rezervacijo hotela in direktno plačilo.
Mediteranski seminar na temo projektov v regiji, osredotočenih na večpredmetno perspektivo 8.–10. 11. 2018, Málaga (Španija) učitelji učencev v starosti od 12 let naprej, začetniki ali z malo izkušenj z eTwinning-om 15. 10. 2018
Multilateralni kontaktni seminar 15.–17. 11. 2018, Madrid (Španija) (srednješolski) učitelji/učiteljice španščine 12. 10. 2018
“Entrepreneurship in Education” 4.–6. 10. 2018, Leeds (Velika Britanija) Učitelji učencev, starih od 11 do 18 let 27. 8. 2018
“Math&Science” 4.–7. 10. 2018, Varšava (Poljska) Učitelji matematike in naravoslovnih predmetov, začetniki v eTwinning-u 1. 9. 2018
Kontaktni seminar na temo trajnostnega razvoja 12.–14. 10. 2018, Lille (Francija) Srednješolski učitelji 1. 9. 2018
“Open Sources Tools in eTwinning projects” 18.–20. 10. 2018, Chania – Kreta (Grčija) Učitelji učencev, starih od 6 do 12 let 1. 9. 2018
“Digital Game-Based Learning in the classroom” 19.–21. 10. 2018, Luxembourg (Luxembourg) Učitelji jezikov, zgodovine, geografije, sociologije in drugih družboslovnih predmetov 1. 9. 2018
Europäische Partnerschaftsprojekte im Kindergarten und in der Grundschule 27.–29. 9.,
Bad Honnef
Nemško govoreče pedagoško osebje iz vrtcev in osnovnih šol 11. 7. 2018
Learning, teaching, exchanging – school cooperation in the Danube Region 14.-15. 6. Učitelji držav iz Podonavske regije (vključno z eTwinning Plus državami), ki učijo učence v starosti 11 do 19 let 23. 4. 2018
Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships 29.8.-1. 9. Učitelji učencev, starih od 12 do 19 let 13. 6. 2018

Seznam pedagoških razvojnih delavnic za 2018

Naslov razvojne delavnice
Datum, lokacija Ciljne skupine Rok za prijavo
Na CMEPIUS-u poskrbimo tako za nakup letalske karte kot tudi za rezervacijo hotela in direktno plačilo.
Update your History & Culture 26.-28. 6., Riga, Latvija izkušeni eTwinning učitelji (zgodovina, kulturologija, jeziki, umetnost) 15. 5.
Teaching 21st Century Skills 2018 6. 3.-8. 3., Kopenhagen, Danska Ravnatelji in učitelji 18. 12. ’17
Building the future of Europe through Cultural Heritage 19. -21. 4., Solun, Grčija Učitelji učencev, starih 12-18 let 6. 3.

FCL seznam za leto 2018

Naslov strokovnega izobraževanja Datum, lokacija Ciljne skupine Rok prijave
Na CMEPIUS-u poskrbimo tako za nakup letalske karte kot tudi za rezervacijo hotela in direktno plačilo.
Običajno se v Belgijo leti iz ljubljanskega letališča, in sicer eno popoldne pred pričetkom izobraževanja.
Programming for the 21st century classroom 15.–17. 10. 2018, Bruselj Srednješolski učitelji (področje računalništva ali zainteresirani za to področje – v povezavi z uporabo pri pouku) 1. 9. 2018
Developing an eSafe classroom 22.–23. 11. 2018, Bruselj Učitelji učencev vseh starosti in predmetov 28. 9. 2018
Digital Skills 19.–21. 11. 2018, Bruselj Učitelji učencev vseh starosti in predmetov 28. 9. 2018
Future Classroom Scenarios  26.-27. 3. 2018, Bruselj  Učitelji učencev vseh starosti in predmetov  27. 2. 2018
Interactive Technologies for the future Classroom 9.-11. 4. 2018, Bruselj Učitelji učencev vseh starosti in predmetov 21. 3. 2018

Postopek prijave in financiranje

Postopek prijave

  1. Če še niste prijavljeni v bazo eTwinning, to opravite na portalu eTwinning. Prijava je čisto preprosta, vmesnik in informacije so na voljo tudi v slovenskem jeziku.
  2. Ko ste prijavljeni na portalu eTwinning, lahko kandidirate za sofinanciranje udeležbe na pedagoških razvojnih delavnicah po Evropi. Prijavite se tako, da izpolnite prijavnico (na voljo pod Dokumenti) in jo pošljete (do roka prijave) na naslov: CMEPIUS, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana.

Pomembno

  • Učitelji morajo ob prijavi (poleg prijavnega obrazca) predložiti motivacijsko pismo (250 besed) zakaj bi se želeli udeležiti delavnice.
  • Prednost pri udeležbi na delavnici bodo imeli učitelji, ki so na eTwinning portalu že izvajali projektno delo ter ambasadorji eTwinning.
  • Učitelji, ki so se že udeležili ene izmed delavnic (v tekočem koledarskem letu) niso upravičeni do prijave. V tekočem koledarskem letu je lahko posamezniku sofinancirana udeležba na eni delavnici.

Financiranje

Sofinanciranje zajema kotizacijo, ki vključuje namestitev in prehrano, ter stroške potovanja (letalske ali železniške karte ter zavarovanje na poti). Veljajo običajna pravila sofinanciranja v evropskih programih izobraževanja in usposabljanja. Vaša dolžnost je le, da po povratku z delavnice napišete poročilo. Pričakujemo, da boste znanja in veščine, ki ste jih pridobili na delavnicah posredovali tudi svojim sodelavcem in strokovni javnosti v Sloveniji.

Pred prijavo natančno preberite:

FCL  (Future Classroom Lab), dvodnevna izobraževanja organizira Evropsko šolsko omrežje, v edinstvenem in navdihujočem učnem okolju, ki v obiskovalcu vzbudi premislek  o vlogi  pedagogike, tehnologije in oblikovanju učilnic.

Kontaktni seminarji eTwinning so namenjeni iskanju projektnih partnerjev. Glaven cilj seminarjev je oblikovanje in registracija novih  projektov na eTwinning portal.

Na dogodkih lahko sodelujejo vsi, ki znajo uporabljati računalnik in ga želijo vključiti v svoj pedagoški proces. eTwinning izobraževanja niso namenjena strokovnjakom s področja računalništva, saj poudarek ni na sami tehnologiji, temveč njeni uporabi.

 

Dokumenti

Navodila za prijavo, merila izbora in pravila sofinanciranja
Prijavni obrazec za kontaktni seminar

Prijavni obrazec za PDW oz FCL strokovni seminar
Obrazec za končno poročilo za kontaktni seminar
Obrazec za končno poročilo za PDW oz FCL

Spletno izobraževanje

Webinarji so brezplačna, kratka izobraževanja na daljavo, ki jih organizira slovenska eTwinning NSS v sodelovanju z eTwinning ambasadorji. Prednost “on-line” dogodkov, ki se izvajajo preko video-konference, je ta, da se jih lahko udeležite kar od doma, iz vašega naslonjača.

Webinarji so namenjeni učiteljem in profesorjem osnovnih in srednjih šol, vzgojiteljem v vrtcih, ravnateljem, šolskim knjižničarjem in drugemu pedagoškemu osebju, ki jih zanima mednarodno projektno sodelovanje in povezovanje s šolami v tujini.
Vsi seminarji se bodo snemali, posnetki pa bodo objavljeni na spletni strani CMEPIUS-a.

Webinarji 2018

KDAJ Naslov  Vsebina webinarja Prijava
7. 11. ob 20h eTwinning za vrtce Ali je v vrtcu možno mednarodno projektno delo na daljavo? Webinar bo priložnost, da se seznanite s tem kaj ponuja vrtcem eTwinning, kako vplesti projektno delo v aktivnosti vrtca in kako se lahko vrtec mednarodno povezuje (kako najti partnerje).
Trajanje: 45 min.
Prijava
14. 11. ob 20h Kaj je to pravo sodelovalno delo na daljavo? Sodelovalno delo na daljavo ni zgolj izmenjava izdelkov med šolami partnericami, temveč veliko več. Pridružite se nam na webinarju in se seznanite s potekom načrtovanja pravega sodelovalnega dela.
Trajanje: 45 min.
Prijava
21. 11. ob 20.00 Uporaba portala eTwinning v projektih Erasmus+ KA1 Portal eTwinning je uporaben tudi pri projektih Erasmus+ KA1. Na spletnem dogodku bomo predstavili kako smiselno podpreti posamezne faze projekta mobilnosti s platformo eTwinning v primeru projektov KA1. Webinar bo namenjen vprašanjem s strani udeležencev glede konkretnih aktivnosti Erasmus+ projektov znotraj portala eTwinning.
Trajanje: 45 min.
Prijava
27. 11. ob 20.00 On-line Teachmeet Na webinarju se bodo predstavili primeri dobrih praks ambasadorjev eTwinning.
Pridružite se nam in pridobite idejo, navdih, iztočnico za vaš naslednji projekt eTwinning.
Trajanje: 45 min.
Prijava
18. 4. ob 20h Uporaba portala eTwinning v projektih Erasmus+ KA1 Portal eTwinning je uporaben tudi pri projektih Erasmus+ KA1. Na spletnem dogodku bomo predstavili kako smiselno podpreti posamezen faze projekta mobilnosti s platformo eTwinning v primeru projektov KA1. Webinar bo namenjen vprašanjem s strani udeležencev glede konkretnih aktivnosti Erasmus+ projektov znotraj portala eTwinning.
Trajanje: 45 min
Prijava ni več mogoča
11. 4. ob 20h Uporaba Googlovih dokumentov Ali ste vedeli? Kot uporabnik Google mail računa pridobite možnost uporabe tudi vrste drugih uporabnih Googlovih storitev: Drive, Koledar, Google+, Hangouts, Blogger… Pridružite se nam in spoznajte podrobneje možnosti, ki jih nudi Google račun za učinkovito sodelovalno delo na daljavo.
Trajanje: 45 min.
Prijava ni več mogoča
4. 4. ob 20h On-line Teechmeet Na webinarju se boste seznanili s primeri dobrih praks eTwinning. Predstavili vam bomo projekte, ki so prejeli nacionalno nagrado zlati kabel 2017 in projekte ambasadorjev eTwinning.
Trajanje: 60 min.
Prijava ni več mogoča

Tehnični napotki

Pred pričetkom seminarja svetujemo, da osvežite/si namestite programa Adobe Flash Player in Javo.

Uporabljajte brskalnik Internet Explorer!

Priporočamo, da se na seminar povežete prek prenosnega ali namiznega računalnika. Odsvetujemo uporabo tablic.

Webinarji bodo potekali prek video-konferenčnega programa WebEx.

Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo do videokonference s podrobnimi navodili, kako se vključiti v videokonferenco. Pri vstopu v videokonferenco ne potrebujete uporabniškega imena, vpišete le vaše ime in e-naslov.