Cmepius

Vabilo: Skupaj o solidarnosti

24 maja, 2019

Kako solidarnost vidimo danes? Se nam zdi družba dovolj solidarna? Kaj lahko z medsebojnim sodelovanjem institucij naredimo, da družbo s skupnimi močmi naredimo bolj solidarno. Kakšno vlogo imajo pri tem mladi?

Med aprilom in majem 2019 se izvajajo regionalni dogodki Dajmo solidarnosti zagon, na katerih imajo udeleženci priložnost spregovoriti, kako vidijo solidarnost in katere korake lahko skupaj naredimo v smeri bolj solidarne družbe.

Nadgradnja regionalnih dogodkov bo razprava različnih akterjev – tako tistih, ki delajo v izobraževalnem okolju, kot tistih, ki delujejo v sociali ali humantarnih sferah in širše, ki bo potekala pod naslovom Skupaj o solidarnostiPridružite se nam 7. junija 2019, od 9.30 do 14.30, v hotelu Raddison Blu v Ljubljani.

V uvodu dogodka bomo iskali skupni solidarnostni jezik, nagovorili nas bodo minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS-a dr. Alenka Flander in direktor Movita Uroš Skrinar. Sledilo bo iskanje navdiha v zgodbah o solidarnosti z izjemno zanimivimi gosti, ki bodo solidarnost nagovorili z različnih vidikov. Drugi del bo namenjen razpravi, kako lahko z medsebojnim sodelovanjem različnih institucij ustvarimo bolj solidarno družbo. Dogodek bomo zaključili s predstavitvijo programa Evropska solidarnostna enota, ki omogoča različne programe mobilnosti za mlade, katerih temelj je solidarnost.

Prijazno vabljeni, da izrazite svoje mnenje in da skupaj damo solidarnosti zagon.

Dogodek soorganiziramo MovitCMEPIUS, Nacionalna agencija programa Erasmus+ za področje izobraževanja, usposabljanja in športaUrad Republike Slovenije za mladino in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava do 31. maja 2019.