Cmepius

Znani rezultati 1. razpisnega roka programa Evropa za državljane

20 julija, 2018

Izvajalska agencija EACEA je objavila rezultate prvega razpisnega roka za dva ukrepa programa Evropa za državljane: Pobratenje mest in Mreže mest.

Za ukrep Pobratenje mest je prispelo 382 prijav iz 21 različnih držav, za ukrep Mreže mest pa 113 prijav iz 24 različnih držav. Iz Slovenije je za ukrep Pobratenje mest prispelo 8 prijav, od katerih je bilo 5 odobrenih in 3 zavrnjene, za ukrep Mreže mest pa sta prispeli 2 prijavi, od katerih je bila 1 odobrena in 1 zavrnjena.

Odobrenih je bilo kar 60 % prijav s slovenskim prijaviteljem, kar je za 10 % več v primerjavi z lanskimi rezultati. Številne slovenske organizacije bodo kot partnerice sodelovale v odobrenih projektih tujih prijaviteljev.

3. septembra 2018 je 2. rok razpisa, in sicer za ukrepa Pobratenje mest in Mreže mest.

Če se na prijavo pripravljate tudi vi, vas 21. avgusta, ob 9. uri, vabimo na skupinsko svetovanje v prostorih CMEPIUS (Ob železnici 30a) z izkušeno predavateljico Barbaro Možina, ki je sodelovala pri številnih odobrenih projektih EZD. Na svetovanje ste vabljeni potencialni prijavitelji z že izdelano projektno idejo in osnutkom prijavnice.

Več: darja.sekula-krstic(at)cmepius.si.

PRIJAVA