Cmepius

Novice in dogodki

Vabimo vas k prijavi na seminar eTwinning z naslovom Coding in elementary school, ki bo potekal 22.-25. 4. 2020 v kraju Sigulda, Latvija.

Ministrstvo za javno upravo je 16. 1. 2020 podelilo priznanja tistim, ki so lani izvedli samooceno in akcijski načrt izboljšav CAF. V družbi dvanajstih prejemnikov priznanj “Začetnik CAF” je tudi CMEPIUS.

Vljudno vas vabimo na informativne dneve, delavnico in skupinsko svetovanje – oglejte si terimne.

Želimo vam lepe praznike in čudovit vstop v novo leto 2020! Vidimo se ponovno 6. januarja.

Portal predstavlja bogat vir strokovnih mnenj o šolstvu v Evropi, člankov, intervjujev, publikacij, učnega gradiva in priročnikov za delo v razredu.

Zaradi usposabljanja bomo odsotni do ponedeljka, 17. 12. 2018. Hvala za razumevanje!

Vabljeni na spletni seminar, ki bo potekal 10. 12. 2019 ob 17. uri na platformi School Education Gateway.

Decembra prihaja čas za priprave na prvi razpisni rok v letu 2020, zato organiziramo informativni dan in delavnico za potencialne prijavitelje.

V Sarajevu je od 22. do 24. oktobra 2019 potekala regionalna delavnica in mreženje organizacij v sklopu programa Evropa za državljane (EZD) 2014-2020 pod imenom Connecting Neighbours 2019 – writing the EU story together.

Načrtujete prijavo projekta mobilnosti? Še zadnji razpis trenutnega programskega obdobja je pred nami in vabimo vas na seminarje za prijavitelje.

Nacionalna agencija je pripravila navodila, kako postopati v primerih odpovedanih letov ter s tem povezanimi dodatni stroški.

CMEPIUS pripravlja dogodek za visokošolske profesorje, zato si v svoj koledarček označite torek, 26. 11. 2019, saj boste od 9.00 pa do 15.30 z nami v Hotelu Plaza v Ljubljani soustvarjali prijetno vzdušje, lovili ideje in se družili s svojimi kolegi iz cele Slovenije.

V sredo, 4. decembra 2019 ob 16. uri bomo v Grand hotelu Union v Ljubljani podelili že tradicionalne nacionalne nagrade »jabolka kakovosti 2019«, s katerimi vsako leto nagradimo najbolj izstopajoče zgodbe mednarodnega sodelovanja.

Kontaktna točka programa EZD vabi na 3. srečanje uspešnih projektov, ki bo potekalo v četrtek, 21. novembra 2019, v prostorih CMEPIUS-a.

Vabljeni na delavnico z naslovom »Pot do internacionalizacije ViZ skozi učinkovite mednarodne projekte«, ki bo potekala 7. novembra 2019 v prostorih CMEPIUS-a v Ljubljani. 

19. ali 29. 11. si bomo skupaj pogledali kako nadgraditi vsebine informiranja in promocije rezultatov ter učinkov projektov mednarodnega sodelovanja.

Med 9. in 11. oktobrom 2019 je v češkem Jachymovu potekal CENE regionalni kontaktni seminar, ki ga je slovenska kontaktna točka EZD organizirala skupaj s kontaktnimi točkami iz Češke, Slovaške, Madžarske, Avstrije in Luksemburga.

V jesenskem sklopu webinarjev bomo predstavili, kako učinkovito in smotrno vključiti mednarodne projektne aktivnosti na daljavo, ki se izvajajo preko eTwinninga, v učni načrt predmeta, ki ga poučujete.

Kaj storiti, če ste že kupili letalske vozovnice in niso bile oz. ne bodo realizirane zaradi odpovedi letov? Kdaj so upravičeni stroški nove vozovnice in spremljajočih stroškov?

Predstavnike visokošolskih institucij vabimo na predstavitev g. Jamesa Otieno Jowi, predstavnika Afriške mreže za internacionalizacijo izobraževanja (ANIE), ki bo 7. novembra 2019 na MIZŠ.

Znani so izbrani projekti poziva 2019. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku 25. 9. 2019 v Hiši EU.

Vabimo vas k prijavi na kontaktna seminarja »New Pedagogies in Nurseries and Kindergartens« na Danskem in »STEM for democracy« v Grčiji.

Iskrene čestitke Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, za prejeto ministrsko nagrado v okviru programa CEEPUS!

K udeležbi vabimo učitelje, profesorje, vzgojitelje in ostalo pedagoško osebje, ki je bolj ali manj aktivno v mednarodnih projektih.

Na razpisu sta uspešno kandidirali Občina Starše in Ljudska univerza Ormož, še 10 slovenskih organizacij pa bo sodelovalo kot partnerji v projektu.

Iskrene čestitke Univerzi v Ljubljani za uspešno prijavo na razpisu mrež “evropskih univerz”!

Pod okriljem akcije eTwinning bo med 3. in 5. oktobrom 2019 v Funchal-u na Madeiri (Portugalska) potekala pedagoška razvojna delavnica z naslovom »Empowering students with eTwinning«.

V septembru in oktobru 2019 bosta v Bruslju (Belgija) potekali strokovni izobraževanji Future Classroom Lab (FCL) z naslovoma “Key competences for active learning” in “Inclusive and diverse classroom”, ki ju organizira Evropsko šolsko omrežje.

Vabljeni na dogodek za visokošolske profesorje, v torek, 18. 6. 2019, v Ljubljani, kjer vam bomo predstavili, kako lahko internacionalizacijo dosežemo tudi z malimi projekti mednarodnega sodelovanja.

NOV DATUM – Vabljeni na delavnico programa Evropa za državljane, ki bo potekala 19. junija 2019, od 9. ure dalje na CMEPIUS-u.

Preberite si ključne ugotovitve Erasmus+ študije učinkov na področju visokega šolstva.

Pridružite se nam 7. junija 2019, od 9.30 do 14.30, v hotelu Raddison Blu v Ljubljani, kjer bomo iskali skupni solidarnostni jezik, iskali navdih v zgodbah o solidarnosti in razpravljali, kako lahko z medsebojnim sodelovanjem različnih institucij ustvarimo bolj solidarno družbo.

Obveščamo vas, da bomo zaposleni 23. 5., na našem osrednjem letnem dogodku  – valorizacijski konferenci na Brdu pri Kranju, zato bo CMEPIUS ta dan zaprt. Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Vabljeni, da se nam pridružite na seminarju »eTwinning od A do Ž«, ki bo potekal med 29. in 30. 8. 2019 v Rogaški Slatini. Prijave zbiramo do 24. 5. 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

V petek, 3. 5. 2019, bomo koristili kolektivni dopust. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetne praznike!

Vabljeni na dva posebna spletna seminarja eTwinning. 8. maja bomo izpostavili aktualno temo aktivnega državljanstva, 9. maja pa praznujemo dan eTwinninga, ki ga obeležujemo po vsej Evropi.

PODALJŠAN ROK ZA ODDAJO! – Vabljeni k oddaji prispevkov za 4. mednarodno znanstveno konferenco, 18. in 19. 9. 2019 (SAZU).

BREXIT in Erasmus+
11. 4. 2019

Vsled veliko vprašanj zadnje tedne smo pripravili uradne informacije, ki so na voljo glede izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Pod okriljem programa eTwinning in v organizaciji češke nacionalne svetovalne službe eTwinning bo med 5. in 8. junijem 2019 v okolici Prage potekal kontaktni seminar z naslovom »Multilateral eTwinning contact seminar for preschool teachers«.

Pod okriljem akcije eTwinning in v organizaciji bolgarske nacionalne svetovalne službe bo 16.-18. maja 2019 v Sofiji potekal slovanski kontaktni seminar z naslovom »Outdoor activities in the eTwinning project«.

Udeležite se enega vidnejših in pomembnejših letnih dogodkov našega zavoda 23. maja 2019 na Brdu pri Kranju. Ko se globalno poveže z lokalnim in se pri tem osredotočimo na sodelovanje, pripadnost, zaupanje, solidarnost in vpetost posameznika …

Vas zanima kako vzpostaviti in začeti šolsko partnerstvo na daljavo in pri tem obogatiti pouk na vaši šoli? Pridružite se nam na seminarju »eTwinning od A do Ž«, ki bo potekal 29.-30. 8. 2019 v Rogaški Slatini.

Centralna svetovalna služba iz Bruslja je objavila prejemnike znaka “šola eTwinning” za obdobje 2019-2020. V Sloveniji je letos prejelo znak 7 izobraževalnih institucij.

CMEPIUS z ACA 17. -18. 10. 2019 pripravlja konferenco, ki bo naslovila dimenzijo internacionalizacije (tisto oddaljeno) ter vidik povezovanja in sodelovanja VŠI z lokalnimi in regionalnimi akterji. 

Podpora strokovnim delavcem, ki pripravljajo prijave na razpise, z namenom učinkovitega zapisovanja učnih izidov

Pridružite se nam na katerem izmed pomladanskih eTwinning webinarjev, kjer bomo pogledali novosti in spoznali primere dobrih praks.

Učitelji angleškega jezika, vabljeni na spletni izobraževalni dogodek »eTwinning in ELT (English Language Teaching)«.

Vljudno vabljeni na ponovitev delavnice za prijavo partnerstev sodelovanja med šolami in vrtci.

Razmišljate o prijavi na Razpisu programa Erasmus+ šport 2019? Pridružite se nam na predstavitvi 11. 2. 2019 ob 10. uri.

OGLEJTE SI kratek promocijski video, ki predstavlja izkušnje deležnikov pri redni uporabi platforme EPALE.

Vljudno vabljeni na posvet z namenom krepitve dialoga in boljše perspektive sodelovanja med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in ustanovami s področja dediščine.

Pridružite se nam v sredo, 5. decembra 2018 v Grand hotelu Union na podelitvi nagrad najboljšim zgodbam mednarodnega sodelovanja.

Vabimo vas k prijavi na seminarje za potencialne prijavitelje projektov Erasmus+ v okviru razpisa 2019. Za nekatere akcije so že na voljo tudi prijavni obrazci!

Delavnica za vse vrtce in šole, ki boste sodelovali na razpisu Erasmus+ 2019.

Udeležite se delavnice in se seznanite z osnovnimi pojmi na področju internacionalizacije kurikuluma – Zakaj, kaj in kako internacionalizirati kurikulum?

Za vas smo pripravili on-line priročnik za raziskovanje portala eTwinning in obogatitev vaših aktivnosti znotraj projektov Erasmus+.

V petek, 2. novembra 2018, bo ekipa CMEPIUSa odsotna. Z vami bomo zopet v ponedeljek, 5. novembra.

Oglejte si seznam razpoložljivih eTwinning webinarjev v mesecu novembru. Vsebine in ure izvedbe smo prilagodili vam in vašim potrebam.

Izpolnite vprašalnik in sodelujte v žrebanju za posebno nagrado eTwinning.

Brezplačna delavnica v torek, 20. novembra 2018, ob 9. uri, v Zavodu PIP, Maribor.

Sodelujte v projektih programa Erasmus+ in se nam pridružite 19. oktobra ali 9. novembra. Postanite aktiven član mednarodne izobraževalne skupnosti!

Pridružite se nam na naši letni konferenci v četrtek 11. 10. 2018 ob 9 uri v Grand Hotelu Union.

Vzgojitelji predšolskih otrok, vas zanima mednarodno povezovanje in sodelovanje v projektih eTwinning? Pridružite se nam na mednarodnem seminarju 29. 11. – 1. 2. v City Hotelu Ljubljana.

2. srečanje uspešnih projektov EZD v Sloveniji, v sredo, 17. oktobra 2018, od 9. do 12. ure v gradu Fužine.

Udeležite se eTwinning mednarodnih dogodkov. Roki za prijavo so različni – prvi je že 27. 8. 2018, zato pohitite.

Objavljeni so rezultati prvega razpisnega roka programa Evropa za državljane. Iskrene čestitke vsem odobrenim projektom!

Izvajalska agencija EACEA je objavila rezultate za dva ukrepa programa Evropa za državljane: Pobratenje mest in Mreže mest. Čestitke izbranim projektom!

Do 11. 7. se prijavite na kontaktni seminar “Europäische Partnerschaftsprojekte im Kindergarten und in der Grundschule”, ki bo potekal od 27. do 29. 9. 2018 v Nemčiji.

Pobuda Evropske komisije, ki bo to poletje omogočila 15.000 mladim, starim 18 let, potovanja po Evropi. Rok za prijavo je je 26. junij 2018!

Vljudno vabljeni na delavnico 21. junija na Ljudsko univerzo Ptuj, kjer se boste spoznali s programom EZD in razpisno dokumentacijo.

Vljudno vabimo pedagoško osebje, deležnike in ostale institucije s področja visokega šolstva 15. junija 2018 ob 9.00 uri da se nam pridružijo pri razpravi.

Nacionalni seminar eTwinning za pedagoško osebje vrtcev in šol. Stroške kotizacije, namestitve in poti v celoti krije CMEPIUS.

ŠC Postojna, prejemniki eTwinning Evropskega znaka kakovosti in nagrade Move2Learn – Learn2Move so gostili dijake in učitelje iz Turčije.

Delavnica, s pomočjo katere boste bolje razumeli, kaj se dogaja v različnih medkulturnih situacijah in na to tudi pripravili vaše učence oz. dijake.

V Rigi boste na delavnici s kolegi oblikovali nov eTwinning projekt, sodelovalno pedagoško metodo ali gradivo za izboljšanje pouka.

17. 5. ob 9 uri na MIZŠ posvet z namenom pregleda uresničevanja ciljev ter izzivov in priložnosti v prihodnje.

Z vašimi učenci sodelujete v pobudi Centralne svetovalne službe eTwinning in poustvarite umetniško delo.

PODALJŠAN ROK ZA ODDAJO POVZETKOV! Vabimo vas k predstavitvi ugotovitev raziskovanja lastne prakse na III. nacionalni znanstveni konferenci PI.

Razmišljate o prijavi projekta Evropa za državljane na prijavnem roku 3. 9. 2018? Udeležite se delavnice 23. 5. v Ljubljani in oddajte dobro prijavo!

eTwinning kontaktni seminar za učitelje in učiteljice iz držav Podonavske regije, ki učijo učence in učenke v starosti od 11 do 19 let.

24. 4. vabljeni na seminar za prijavitelje za pridobitev Listine Erasmus+ za mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (PIU).

Kako prepoznati in unovčiti na mobilnosti osvojena nova znanja in razvite kompetence.

Na voljo je še nekaj prostih mest za ESS delavnico Internacionalizacija in učni izidi, ki bo potekala na CMEPIUS-u v torek, 27. 3. 2018.

CMEPIUS in Motovila v sodelovanju s partnerji iz Avstrije in Hrvaške vas vabita na skupni dogodek, ki bo potekal 17. aprila 2018 v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

V sklopu projekta EHEA smo pripravili dva videa, izobraževalnega in animiranega, ki si ju lahko ogledate na CMEPIUS Youtube kanalu.

V aprilu bomo ob sredah ob 20.00 na eTwinning webinarjih z vami delili vsebine povezane s primeri dobrih praks, povezovanjem Erasmus+ aktivnosti KA1 z eTwinningom ter uporabo Googlovih dokumentov.

Napovedujemo mednarodni kontaktni seminar z naslovom »Vrtec na potepu po Evropi«, ki bo potekal med 29. 11. in 1. 12. 2018 v Ljubljani in bo namenjen delavcem v vrtcih, ki si želijo mednarodnega sodelovanja.

Vabljeni k branju dveh novih publikacij Centralne svetovalne službe eTwinning, in sicer knjige Oblikovanje kulture vključevanja skozi eTwinning ter Poročila o učinkih eTwinninga na učiteljeve prakse, veščine in priložnosti za profesionalni razvoj.

Do 27. 2. 2018 zbiramo prijave za udeležbo na eTwinning strokovnem izobraževanju Future Classroom Lab (FCL), ki bo od 26. do 27. 3. 2018 potekalo v Bruslju.

Pridružite se nam nacionalni eTwinning konferenci KONFeT, ki bo potekala v okviru mednarodne IKT konference SIRikt, 19. in 20. aprila 2018 v Podčetrtku.

V četrtek, 1. 3. 2018 ob 14.00, bomo izvedli spletni seminar za prijavitelje na Erasmus+ akcijo KA229 – projektno sodelovanje med šolami.

V petek, 2. marca 2018 bo na Brdu pri Kranju mednarodna znanstvena konferenca Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching.

V oceni programa Erasmus+, ki jo je prirpavila Evropska komisija, je bilo ugotovljeno, da zainteresirane strani zelo cenijo program Erasmus+, prav tako splošna javnost, ki zanj meni, da je tretji najbolj pozitiven rezultat EU. V skladu s poročili so upravičenci programa več kot 90-odstotno zadovoljni z njim.

Za vse, ki imate projektno idejo, ki bi jo želeli prijaviti v okviru razpisa programa Evropa za državljane, bomo 13. 2. 2018 na CMEPIUS-u organizirali delavnico.

1. 2. 2018 bomo v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru predstavili program Erasmus+ Šport in možnosti, ki vam jih ponuja razpis za leto 2018 ter primere dobre prakse.

Prihodnji teden bomo izvedli zadnji sklop seminarjev za prijavitelje na Erasmus+ KA2 strateška partnerstvana za področje poklicnega izobraževanja in usposabljanja (PIU) in šolskega izobraževanja.

Evropska komisija je pripravila javno posvetovanje o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti, namenjeno oblikovanju celovitih predlogov naslednje generacije finančnih programov za večletni finančni okvir EU za obdobje po letu 2020.

Z veseljem obveščamo prijavitelje Erasmus+ projektov mobilnosti 2018, da so prijavnice za akcije KA101, KA102, KA116 in KA104 na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Izvajalska agencija je objavila razpis za zbiranje predlogov programa Evropa za državljane za leto 2018. V mesecu januarju bomo po Sloveniji organizirali 4 predstavitve, namenjene vsem potencialnim prijaviteljem projektov, ki se želijo seznaniti s podrobnostmi programa EZD.