Cmepius

Novice in dogodki

Iskrene čestitke Univerzi v Mariboru, Fakulteti za strojništvo, za prejeto ministrsko nagrado v okviru programa CEEPUS!

K udeležbi vabimo učitelje, profesorje, vzgojitelje in ostalo pedagoško osebje, ki je bolj ali manj aktivno v mednarodnih projektih.

Na razpisu sta uspešno kandidirali Občina Starše in Ljudska univerza Ormož, še 10 slovenskih organizacij pa bo sodelovalo kot partnerji v projektu.

Iskrene čestitke Univerzi v Ljubljani za uspešno prijavo na razpisu mrež “evropskih univerz”!

Pod okriljem akcije eTwinning bo med 3. in 5. oktobrom 2019 v Funchal-u na Madeiri (Portugalska) potekala pedagoška razvojna delavnica z naslovom »Empowering students with eTwinning«.

V septembru in oktobru 2019 bosta v Bruslju (Belgija) potekali strokovni izobraževanji Future Classroom Lab (FCL) z naslovoma “Key competences for active learning” in “Inclusive and diverse classroom”, ki ju organizira Evropsko šolsko omrežje.

Vabljeni na dogodek za visokošolske profesorje, v torek, 18. 6. 2019, v Ljubljani, kjer vam bomo predstavili, kako lahko internacionalizacijo dosežemo tudi z malimi projekti mednarodnega sodelovanja.

NOV DATUM – Vabljeni na delavnico programa Evropa za državljane, ki bo potekala 19. junija 2019, od 9. ure dalje na CMEPIUS-u.

Preberite si ključne ugotovitve Erasmus+ študije učinkov na področju visokega šolstva.

Pridružite se nam 7. junija 2019, od 9.30 do 14.30, v hotelu Raddison Blu v Ljubljani, kjer bomo iskali skupni solidarnostni jezik, iskali navdih v zgodbah o solidarnosti in razpravljali, kako lahko z medsebojnim sodelovanjem različnih institucij ustvarimo bolj solidarno družbo.

Obveščamo vas, da bomo zaposleni 23. 5., na našem osrednjem letnem dogodku  – valorizacijski konferenci na Brdu pri Kranju, zato bo CMEPIUS ta dan zaprt. Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Vabljeni, da se nam pridružite na seminarju »eTwinning od A do Ž«, ki bo potekal med 29. in 30. 8. 2019 v Rogaški Slatini. Prijave zbiramo do 24. 5. 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

V petek, 3. 5. 2019, bomo koristili kolektivni dopust. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetne praznike!

Vabljeni na dva posebna spletna seminarja eTwinning. 8. maja bomo izpostavili aktualno temo aktivnega državljanstva, 9. maja pa praznujemo dan eTwinninga, ki ga obeležujemo po vsej Evropi.

PODALJŠAN ROK ZA ODDAJO! – Vabljeni k oddaji prispevkov za 4. mednarodno znanstveno konferenco, 18. in 19. 9. 2019 (SAZU).

BREXIT in Erasmus+
11. 4. 2019

Vsled veliko vprašanj zadnje tedne smo pripravili uradne informacije, ki so na voljo glede izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Pod okriljem programa eTwinning in v organizaciji češke nacionalne svetovalne službe eTwinning bo med 5. in 8. junijem 2019 v okolici Prage potekal kontaktni seminar z naslovom »Multilateral eTwinning contact seminar for preschool teachers«.

Odprt je poziv za evropsko jezikovno priznanje 2019. Za obdobje 2018-2020 je Evropska komisija sprejela dve prednostni nalogi: Razvoj boljših in bolj vključujočih šol ter podpora učiteljem in vodstvenim delavcem šol za sprejemanje raznolikosti ter Odprava jezikovnih ovir za večjo dinamičnost obmejnih regij.

Pod okriljem akcije eTwinning in v organizaciji bolgarske nacionalne svetovalne službe bo 16.-18. maja 2019 v Sofiji potekal slovanski kontaktni seminar z naslovom »Outdoor activities in the eTwinning project«.

Udeležite se enega vidnejših in pomembnejših letnih dogodkov našega zavoda 23. maja 2019 na Brdu pri Kranju. Ko se globalno poveže z lokalnim in se pri tem osredotočimo na sodelovanje, pripadnost, zaupanje, solidarnost in vpetost posameznika …

Vas zanima kako vzpostaviti in začeti šolsko partnerstvo na daljavo in pri tem obogatiti pouk na vaši šoli? Pridružite se nam na seminarju »eTwinning od A do Ž«, ki bo potekal 29.-30. 8. 2019 v Rogaški Slatini.

Centralna svetovalna služba iz Bruslja je objavila prejemnike znaka “šola eTwinning” za obdobje 2019-2020. V Sloveniji je letos prejelo znak 7 izobraževalnih institucij.

CMEPIUS z ACA 17. -18. 10. 2019 pripravlja konferenco, ki bo naslovila dimenzijo internacionalizacije (tisto oddaljeno) ter vidik povezovanja in sodelovanja VŠI z lokalnimi in regionalnimi akterji. 

Podpora strokovnim delavcem, ki pripravljajo prijave na razpise, z namenom učinkovitega zapisovanja učnih izidov

Pridružite se nam na katerem izmed pomladanskih eTwinning webinarjev, kjer bomo pogledali novosti in spoznali primere dobrih praks.

Učitelji angleškega jezika, vabljeni na spletni izobraževalni dogodek »eTwinning in ELT (English Language Teaching)«.

Vljudno vabljeni na ponovitev delavnice za prijavo partnerstev sodelovanja med šolami in vrtci.

Razmišljate o prijavi na Razpisu programa Erasmus+ šport 2019? Pridružite se nam na predstavitvi 11. 2. 2019 ob 10. uri.

OGLEJTE SI kratek promocijski video, ki predstavlja izkušnje deležnikov pri redni uporabi platforme EPALE.

Želimo vam lepe praznike in čudovit vstop v novo leto 2019! Vidimo se ponovno v novem letu 2019.

Zaradi usposabljanja bomo odsotni do ponedeljka, 17. 12. 2018. Hvala za razumevanje!

Vljudno vas vabimo na informativne dneve, delavnico in skupinsko svetovanje – oglejte si terimne.

Vljudno vabljeni na posvet z namenom krepitve dialoga in boljše perspektive sodelovanja med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in ustanovami s področja dediščine.

Pridružite se nam v sredo, 5. decembra 2018 v Grand hotelu Union na podelitvi nagrad najboljšim zgodbam mednarodnega sodelovanja.

Vabimo vas k prijavi na seminarje za potencialne prijavitelje projektov Erasmus+ v okviru razpisa 2019. Za nekatere akcije so že na voljo tudi prijavni obrazci!

Delavnica za vse vrtce in šole, ki boste sodelovali na razpisu Erasmus+ 2019.

Udeležite se delavnice in se seznanite z osnovnimi pojmi na področju internacionalizacije kurikuluma – Zakaj, kaj in kako internacionalizirati kurikulum?

Za vas smo pripravili on-line priročnik za raziskovanje portala eTwinning in obogatitev vaših aktivnosti znotraj projektov Erasmus+.

V petek, 2. novembra 2018, bo ekipa CMEPIUSa odsotna. Z vami bomo zopet v ponedeljek, 5. novembra.

Oglejte si seznam razpoložljivih eTwinning webinarjev v mesecu novembru. Vsebine in ure izvedbe smo prilagodili vam in vašim potrebam.

Izpolnite vprašalnik in sodelujte v žrebanju za posebno nagrado eTwinning.

Brezplačna delavnica v torek, 20. novembra 2018, ob 9. uri, v Zavodu PIP, Maribor.

Sodelujte v projektih programa Erasmus+ in se nam pridružite 19. oktobra ali 9. novembra. Postanite aktiven član mednarodne izobraževalne skupnosti!

Pridružite se nam na naši letni konferenci v četrtek 11. 10. 2018 ob 9 uri v Grand Hotelu Union.

Vzgojitelji predšolskih otrok, vas zanima mednarodno povezovanje in sodelovanje v projektih eTwinning? Pridružite se nam na mednarodnem seminarju 29. 11. – 1. 2. v City Hotelu Ljubljana.

2. srečanje uspešnih projektov EZD v Sloveniji, v sredo, 17. oktobra 2018, od 9. do 12. ure v gradu Fužine.

Udeležite se eTwinning mednarodnih dogodkov. Roki za prijavo so različni – prvi je že 27. 8. 2018, zato pohitite.

Objavljeni so rezultati prvega razpisnega roka programa Evropa za državljane. Iskrene čestitke vsem odobrenim projektom!

Izvajalska agencija EACEA je objavila rezultate za dva ukrepa programa Evropa za državljane: Pobratenje mest in Mreže mest. Čestitke izbranim projektom!

Do 11. 7. se prijavite na kontaktni seminar “Europäische Partnerschaftsprojekte im Kindergarten und in der Grundschule”, ki bo potekal od 27. do 29. 9. 2018 v Nemčiji.

Pobuda Evropske komisije, ki bo to poletje omogočila 15.000 mladim, starim 18 let, potovanja po Evropi. Rok za prijavo je je 26. junij 2018!

Vljudno vabljeni na delavnico 21. junija na Ljudsko univerzo Ptuj, kjer se boste spoznali s programom EZD in razpisno dokumentacijo.

Vljudno vabimo pedagoško osebje, deležnike in ostale institucije s področja visokega šolstva 15. junija 2018 ob 9.00 uri da se nam pridružijo pri razpravi.

Nacionalni seminar eTwinning za pedagoško osebje vrtcev in šol. Stroške kotizacije, namestitve in poti v celoti krije CMEPIUS.

ŠC Postojna, prejemniki eTwinning Evropskega znaka kakovosti in nagrade Move2Learn – Learn2Move so gostili dijake in učitelje iz Turčije.

Delavnica, s pomočjo katere boste bolje razumeli, kaj se dogaja v različnih medkulturnih situacijah in na to tudi pripravili vaše učence oz. dijake.

V Rigi boste na delavnici s kolegi oblikovali nov eTwinning projekt, sodelovalno pedagoško metodo ali gradivo za izboljšanje pouka.

17. 5. ob 9 uri na MIZŠ posvet z namenom pregleda uresničevanja ciljev ter izzivov in priložnosti v prihodnje.

Z vašimi učenci sodelujete v pobudi Centralne svetovalne službe eTwinning in poustvarite umetniško delo.

PODALJŠAN ROK ZA ODDAJO POVZETKOV! Vabimo vas k predstavitvi ugotovitev raziskovanja lastne prakse na III. nacionalni znanstveni konferenci PI.

Razmišljate o prijavi projekta Evropa za državljane na prijavnem roku 3. 9. 2018? Udeležite se delavnice 23. 5. v Ljubljani in oddajte dobro prijavo!

eTwinning kontaktni seminar za učitelje in učiteljice iz držav Podonavske regije, ki učijo učence in učenke v starosti od 11 do 19 let.

24. 4. vabljeni na seminar za prijavitelje za pridobitev Listine Erasmus+ za mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju (PIU).

Kako prepoznati in unovčiti na mobilnosti osvojena nova znanja in razvite kompetence.

Na voljo je še nekaj prostih mest za ESS delavnico Internacionalizacija in učni izidi, ki bo potekala na CMEPIUS-u v torek, 27. 3. 2018.

CMEPIUS in Motovila v sodelovanju s partnerji iz Avstrije in Hrvaške vas vabita na skupni dogodek, ki bo potekal 17. aprila 2018 v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

V sklopu projekta EHEA smo pripravili dva videa, izobraževalnega in animiranega, ki si ju lahko ogledate na CMEPIUS Youtube kanalu.

V aprilu bomo ob sredah ob 20.00 na eTwinning webinarjih z vami delili vsebine povezane s primeri dobrih praks, povezovanjem Erasmus+ aktivnosti KA1 z eTwinningom ter uporabo Googlovih dokumentov.

Napovedujemo mednarodni kontaktni seminar z naslovom »Vrtec na potepu po Evropi«, ki bo potekal med 29. 11. in 1. 12. 2018 v Ljubljani in bo namenjen delavcem v vrtcih, ki si želijo mednarodnega sodelovanja.

Vabljeni k branju dveh novih publikacij Centralne svetovalne službe eTwinning, in sicer knjige Oblikovanje kulture vključevanja skozi eTwinning ter Poročila o učinkih eTwinninga na učiteljeve prakse, veščine in priložnosti za profesionalni razvoj.

Do 27. 2. 2018 zbiramo prijave za udeležbo na eTwinning strokovnem izobraževanju Future Classroom Lab (FCL), ki bo od 26. do 27. 3. 2018 potekalo v Bruslju.

Pridružite se nam nacionalni eTwinning konferenci KONFeT, ki bo potekala v okviru mednarodne IKT konference SIRikt, 19. in 20. aprila 2018 v Podčetrtku.

V četrtek, 1. 3. 2018 ob 14.00, bomo izvedli spletni seminar za prijavitelje na Erasmus+ akcijo KA229 – projektno sodelovanje med šolami.

V petek, 2. marca 2018 bo na Brdu pri Kranju mednarodna znanstvena konferenca Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching.

V oceni programa Erasmus+, ki jo je prirpavila Evropska komisija, je bilo ugotovljeno, da zainteresirane strani zelo cenijo program Erasmus+, prav tako splošna javnost, ki zanj meni, da je tretji najbolj pozitiven rezultat EU. V skladu s poročili so upravičenci programa več kot 90-odstotno zadovoljni z njim.

Za vse, ki imate projektno idejo, ki bi jo želeli prijaviti v okviru razpisa programa Evropa za državljane, bomo 13. 2. 2018 na CMEPIUS-u organizirali delavnico.

1. 2. 2018 bomo v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru predstavili program Erasmus+ Šport in možnosti, ki vam jih ponuja razpis za leto 2018 ter primere dobre prakse.

Prihodnji teden bomo izvedli zadnji sklop seminarjev za prijavitelje na Erasmus+ KA2 strateška partnerstvana za področje poklicnega izobraževanja in usposabljanja (PIU) in šolskega izobraževanja.

Evropska komisija je pripravila javno posvetovanje o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti, namenjeno oblikovanju celovitih predlogov naslednje generacije finančnih programov za večletni finančni okvir EU za obdobje po letu 2020.

Z veseljem obveščamo prijavitelje Erasmus+ projektov mobilnosti 2018, da so prijavnice za akcije KA101, KA102, KA116 in KA104 na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Izvajalska agencija je objavila razpis za zbiranje predlogov programa Evropa za državljane za leto 2018. V mesecu januarju bomo po Sloveniji organizirali 4 predstavitve, namenjene vsem potencialnim prijaviteljem projektov, ki se želijo seznaniti s podrobnostmi programa EZD.

Večina prijavnic za projekte mobilnosti (KA1) že na voljo. Ostale prijavnice bodo na voljo takoj, ko EK odpravi tehnične težave.

V času med prazniki bo večina zaposlenih koristila dopust, zato vas prosimo, da nujne zadeve, vezane na naše aktivnosti, uredite do petka, 22. 12. 2017.

Zaradi bolezni odpade seminar za prijavitelje Erasmus+ 2018 za področje splošnega šolskega izobraževanja, načrtovan za 20. 12. 2017.

Izvajalska agencija je objavila rezultate razpisa programa Evropa za državljane za Sklop 2, Pobratenje mest (rok 1. 9. 2017).

Poglejte si, kdo so zmagovalci natečaja za naj Erasmus+ kotiček oz. naj Erasmus+ video zgodbo!

4. 12. 2017 smo na Centru RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) skupaj z Ministrstvom RS za izobraževanje, znanost in šport v hotelu InterContinental podelili že tradicionalne nagrade jabolka kakovosti.

Izvajalska agencija je objavila rezultate razpisa programa Evropa za državljane za Sklop 2, Ukrep Mreže mest (rok 1. 9. 2017).

6. 12. 2017 bomo na CMEPIUS-u izvedli delavnico Internacionalizacija in učni izidi – Pred-med-po mobilnosti, kjer bodo udeleženci spoznali, kako kakovostno izvesti pripravo na mobilnost, kako mednarodne vsebine vključevati v učni proces, kakšne aktivnosti je priporočljivo izvajati po zaključku mobilnosti ter kakšne oblike in metode dela podpirajo doseganje internacionaliziranih učnih izidov.

Do ponedeljka, 18. 12. 2017, imate čas za prijavo na pedagoško razvojno delavnico, ki bo med 6. in 8. 3. 2018 potekala v Kopenhagnu na Danskem.

Brexit
20. 11. 2017

Tudi v okviru razpisa Erasmus+ 2018 lahko načrtujete sodelovanje z organizacijami iz Velike Britanije.

Vabljeni, da se nam pridružite na nacionalni konferenci eTwinning – KONFeT 2017 z naslovom eTwinning z roko v roki z Erasmus+, ki bo potekala 13. 12. 2017 v Radisson Blu Plaza Hotelu v Ljubljani.

Delavnica, ki bo potekala 23. 11. 2017 na CMEPIUS-u, je v prvi vrsti namenjena ravnateljem in pedagoškemu kadru tistih vrtcev in šol, ki ste bile manj uspešne na zadnjih razpisih programa Erasmus+ ali pa še nimate izkušenj s programom.

V četrtek, 16. 11. 2017, bomo v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik (Novo mesto) izvedli delavnico za uspešno prijavo na razpis programa Evropa za državljane.

24. 11. 2017 bomo v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2017 v BC Naklo organizirali tematsko srečanje vseh, ki sodelujejo v programu Erasmus+ na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Evropska komisija je objavila razpis Erasmus+ 2018. Preverite prijavne roke in si začrtajte pot do oddaje prijavnice.

V ponedeljek, 30. 10. 2017, bo večina zaposlenih koristila dopust, zato ne bomo dosegljivi za vaša vprašanja. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetne praznike!

Naš osrednji dogodek, ki bo potekal 15. 11. 2017 v Grand hotelu Union v Ljubljani, tokrat posvečamo vplivu mednarodnega sodelovanja na ozaveščenost in razvoj medkulturnih kompetenc.

Na delavnici, ki bo potekala 27. 10. 2017 na CMEPIUS-u bomo v obliki interaktivnih vaj predstavili metode ozaveščanja, prepoznavanja in zapisovanja teh kompetenc, saj si želimo, da bi jih dijaki znali predstaviti ter si s tem povečati možnosti pri zaposlovanju.