Cmepius

Mednarodno sodelovanje od A do Ž

1 oktobra, 2018

V prizadevanjih, da bi omogočili sodelovanje v programu Erasmus+ tudi tistim vrtcem in šolam, ki še nimajo izkušenj v mednarodnih projektih podprtih s strani Evropske komisije, organiziramo seminar Mednarodno sodelovanje od A do Ž.

Na seminarju vas seznanimo s širšim okvirjem Evropske unija in njenimi glavnimi nalogami, spregovorimo o nacionalnih smernicah in predelamo možnosti in priložnosti, ki jih ponuja program Erasmus+. Z rednim spremljanjem tekočih projektov smo pridobili tudi vpogled v največje izzive s katerim se soočajo prijavitelji v času prijave projektov in tudi med izvajanjem le teh. Na seminarju bomo sledili logičnim korakom, ki jih je potrebno narediti, da smo v prijavi na projekt uspešni.

Na voljo vam bomo tudi za osebna svetovanja.

Seminar bo potekal v dveh dneh in sicer 19. oktobra in 9. novembra v Ljubljani. Prvi dan srečanja bo potekal 19. oktobra v Hiši EU na Dunajski cesti, drugi dan pa v prostorih CMEPIUS-a, Ob železnici 30a.

Pred prihodom na seminar je dobro, da si zagotovite podporo vodstva pri sodelovanju v mednarodnih projektih, si na šoli poiščete še kakšnega sodelavca, ki bo poleg vas aktivno vpet v izvajanje projekta ter, da ste pripravljeni tudi kakšno uro svojega prostega časa nameniti mednarodnim aktivnostim.

Seminar ima omejeno število prostih mest, zato je potrebna prijava preko spletnega obrazca in KATIS baze. V kolikor bomo prejeli preveliko število prijav, bodo imeli prednost vrtci/šole, ki še niso sodelovali v programu Erasmus+ ali njegovem predhodniku programu Vseživljenjsko učenje.

Program dogodka