Cmepius

Valorizacijska konferenca

1 septembra, 2017

CMEPIUS je letošnjo valorizacijo konferenco z naslovom Bistvo je očem skrito posvetil vplivu mednarodnega sodelovanja na ozaveščenost in razvoj medkulturnih kompetenc. Naš glavni letni dogodek je potekal 15. 11. 2017 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

V svojih študijah ter ob spremljanju projektov ugotavljamo, da so pomembne kompetence, ki jih posamezniki pridobijo v mednarodnih projketih, marsikdaj skrite. Zato upamo, da je konferenca doprinesla svoj prispevek k našim skupnim letnim prizadevanjem in aktivnostim, s katerimi na različne načine ozaveščamo naše uporabnike, nosilce mednarodnih projektov, o tem, kako pomembno tudi mednarodno sodelovanje krepi medkulturne kompetence, strpnost in odprtost. Na konferenci smo skušali na čim bolj neposreden in obenem praktičen način ozavestiti in opolnomočiti udeležence za njihovo prihodnje zavestno delovanje v mednarodnih projektih, ki iz leta v leto presegajo tradicionalne, poznane meje in okvirje. Uvodni del je tako popestril stand-up komik Ivan Šarić, kot posebna motivacijska govornica pa se nam je pridružila tudi novinarka in Erasmus+ ambasadorka Karmen W. Švegl.

Poleg naše glavne konference bomo nadaljevali z izvajanjem tudi manjših, praktičnih delavnic, namenjenih predvsem strokovnem osebju na vseh ravneh izobraževanja, krepitvi njihovih kompetenc, kamor sodijo tudi medkulturne.

Vabilo s programom konference je na voljo tukaj.

Poročilo s konference si lahko ogledate tukaj.

Gradivo z delavnic:

Delavnica Skrite kompetence

Delavnica Razvoj medkulturnih kompetenc skozi ustrezno pripravo na učno mobilnost ali projekt

Delavnica Prvi koraki k mednarodnemu sodelovanju s pomočjo platforme eTwinning in pobude Svet v učilnici

Fotogalerija s konference: