Cmepius

Valorizacijska konferenca »Razširjanje, uporaba in trajnost rezultatov«

25 novembra, 2014

Valorozacijske konference “Razširjanje, uporaba in trajnost rezultatov” se je udeležilo preko 120 posameznikov. V plenarnem delu je direktorica Centra dr. Alenka Flander predstavila učinke in rezultate aktivnosti v okviru programov EU na področju izobraževanja in usposabljanja, ključni prispevek pa je predstavila dr. Doris Kiendl Wendner iz FH Joanneum (Avstrija), ki je zelo strukturirano in uporabno podala ugotovitve projekta DIVA.
V nadaljevanju so udeleženci pridobivali praktične izkušnje v treh tematskih delavnicah:

D1: »8 minut za kakovostno predstavitev projekta«, Tatjana Zidar Gale s.p.

D2: »Spletna stran projekta – ključni element ali nujno zlo?«, doc.dr. Tanja Arh in mag. Matija Pipan (Institut “Jožef Stefan”)

D3: »Prave besede za pravega naslovnika«, Nina Kranjc (1A INTERNET) in Nejc Jemec (Val202)

Vsa gradiva najdete spodaj.


Nasnidenje v letu 2015!

Valorizacijska konferenca 2014, napovednik

Evropska unija v okviru različnih programov – Erasmus+, Evropa za državljane, Ustvarjalna Evropa –  namenja velik del sredstev za različne aktivnosti v okviru projektov kot tudi za mobilnosti posameznikov. Pozitivni učinki tovrstnega sodelovanja tako na posameznike kot tudi na organizacije so dokazani z nacionalnimi in  evropskimi študijami, žal pa so pogosto še vedno premalo poznani in uporabljani v širšem okolju.

Valorizacijska konferenca z naslovom »Razširjanje, uporaba in trajnost rezultatov« želi udeležencem predstaviti zakaj so razširjanje, uporaba in trajnost rezultatov tako ključnega pomena, da cilj sodelovanja ni več zgolj na kakovostni izvedbi odobrenih aktivnosti pač pa predvsem na kakovostnih rezultatih in njihovi uporabi ter trajnosti. Hkrati pa bi želeli udeležencem  predstaviti načine, kako ključne aktivnosti, ki jim pri omenjenih aktivnostih razširjanja in trajnosti rezultatov služijo kot osnovno orodje oblikovati in izvajati.

Konferenca bo 10. decembra 2014 v hotelu Union v Ljubljani. Namenjena je vsem, ki delujete na področju mednarodnega sodelovanja in izobraževanja ter usposabljanja, še posebej pa projektnim vodjem in posameznikom, ki v okviru evropskih projektov skrbijo za razširjanje, uporabo in trajnost projektnih rezultatov.

Udeležba na konferenci je brezplačna, potekala bo slovenskem jeziku razen ključnega prispevka gostje dr. Doris Kiendl-Wendner, ki bo v angleščini.

Vabilo in program

Prijava žal ni več mogoča, vsa razpoložljiva mesta so zasedena.

Po konferenci vas vljudno vabimo na slavnostno podelitev nacionalnih nagrad najboljšim projektom mobilnosti JABOLKA KAKOVOSTI. Podelitev nagrad bo ob 16h v modrem salonu hotela Union, jabolka kakovosti pa bo podelila ministrica dr. Setnikar Cankar.

Veselimo se ponovnega  srečanja  z vami!