Cmepius

Jabolka kakovosti 2018

22 novembra, 2018

V sredo, 5. decembra 2018 ob 16. uri bomo v Grand hotelu Union v Ljubljani podelili že tradicionalne nacionalne nagrade jabolka kakovosti 2018, s katerimi vsako leto nagradimo najbolj izstopajoče zgodbe mednarodnega sodelovanja.

Poleg same kakovosti projektov smo pri izboru osredotočeni na učinke, ki jih mednarodni projekti prinašajo na strokovni razvoj izobraževalcev, njihovo povezovanje in oblikovanje timov ter na razvoj samih institucij, ki v projektih sodelujejo. Poleg teh učinkov iščemo tudi potencialne vplive, ki jih imajo projekti na sam izobraževalni sistem v Sloveniji. In ne nazadnje, izpostaviti želimo tudi posebne dosežke posameznikov, ki ustvarjajo mednarodne projekte in z njimi dosežejo izjemne zgodbe uspeha in sprememb.

Letos praznujemo tudi 15. let ustanovitve CMEPIUS-a in zgodb mednarodnega sodelovanja, ki so v teh letih oblikovale in spreminjale področje izobraževanja v Sloveniji. V kontekstu slednjega so ravno kakovost in učinki projektov ključnega pomena. Z besedami direktorice Centra, dr. Alenke Flander:

Inovativnost in razvoj novih vsebin v okviru mednarodnih projektov sta krepila tudi sodelovanje znotraj Slovenije in vzpodbujala zdravo konkurenčnost in izmenjavo informacij ter izkušenj med vsemi sodelujočimi. Na podlagi našega tesnega sodelovanja z institucijami in želje po napredku smo bili tudi v okviru EU eden od pobudnikov ideje, da je treba poleg podatkov o številu projektov in višini počrpanega denarja bolj sistematično meriti tudi učinke rezultatov projektov na konkretno delo na šolah, na življenje učencev in učiteljev, vlogo šole v okolju itd. V to verjamemo in se usmerjano še danes.

Nagrade bo najboljšim izročil minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, slovesnost pa bo popestril glasbeni nastop zbora OŠ Litija ter skupina The Take Over bivših dijakov Gimnazije Celje – Center. Dogodek bo povezovala Anja Hlača Ferjančič.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite do 30. 11. 2018 na e-naslov: dogodek@cmepius.si ali na telefonsko številko 01/620 94 66.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!