Cmepius

Javno posvetovanje o skladih EU na področju vrednot in mobilnosti

10 januarja, 2018

Evropska komisija bo leta 2018 pripravila celovite predloge naslednje generacije finančnih programov za večletni finančni okvir oz. večletni proračun EU za obdobje po letu 2020. Predlogi Komisije bodo pripravljeni tako, da bodo EU omogočali narediti kar največ na področjih, ki so najpomembnejša in na katerih lahko doseže več kot posamezne države članice. Zato je treba skrbno analizirati ukrepe, ki so se dobro obnesli v preteklosti, in opredeliti, kaj bi bilo mogoče izboljšati v prihodnosti. To posvetovanje je sestavni del tega procesa. Z njim želimo zbrati mnenja vseh zainteresiranih strani o tem, kako čim bolje izkoristiti vsak evro iz proračuna EU.

V javnem posvetovanju lahko sodelujete tako, da izpolnite spletni vprašalnik. Da bo Evropska komisija kar najbolje razumela vaše stališče, lahko svoje odgovore dopolnite s podrobnejšimi informacijami v ustreznih besedilnih poljih. Vprašalnik je v 23 jezikih EU, izpolnite ga lahko v kateremkoli.

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 30 minut.

Evropska Komisija bo prejete odgovore objavila po koncu posvetovalnega obdobja in bo po koncu posvetovalnega obdobja pripravila povzetek odgovorov. Odgovore bo upoštevala pri pripravi celovitih predlogov za večletni finančni okvir po letu 2020 in naslednjo generacijo finančnih programov.

K sodelovanju ste vabljeni vsi državljani, organizacije in deležniki, ki vas zanimajo oziroma se ukvarjate z vprašanji učne mobilnosti; izobraževanja in usposabljanja zunaj mobilnosti; prostovoljstva, humanitarne pomoči, solidarnosti; mladinskega dela; mobilnosti delovne sile; kulture, medijev in umetnosti; državljanstva in vrednot; območja pravice, pravosodnega sodelovanja, pravic; varstva potrošnikov.

Posvetovanje bo potekalo od 10. 1. 2018 do 8. 3. 2018.

Lepo vabljeni k sodelovanju!