Povečaj pisavo Pomanjšaj pisavo Pošlj prijatelju Tiskalniku prijazno

[ 13.04.2010 ]

Veleposlaništvo Združenih držav Amerike je odprlo natečaj za več programov Fulbright štipendij

Veleposlaništvo Združenih držav Amerike je odprlo natečaj za več programov Fulbright štipendij za študijsko leto 2011/2012.

Rok prijave je 31. maj 2010.

Razpis Fulbright štipendij, ki ga je objavilo veleposlaništvo Združenih držav Amerike zajema:

  • do 5 enosemestrskih Fulbright Scholar Program nagrad na vseh področjih za predavanje ali raziskovanje (prijavitelji morajo imeti v času prijave doktorat ali temu primerljivo stopnjo).
  • do 3 Fulbright Student štipendij za vsa področja študija za devetmesečno raziskovanje. Ob prijavi morajo imeti kandidati že magisterij ali biti vpisani na doktorski študij na matični ustanovi.
  • do 40 mest za kandidate iz vsega sveta  - International Fulbright Science and Technology Award za leto 2011 za izjemne tuje študente za doktorski študij na najboljših ameriških univerzah na predpisanih področjih.
  • Hubert H. Humphrey Fellowship Program, namenjen osebam na srednjem kariernem mestu za enoletni program (podiplomsko akademsko in praktično usposabljanje) brez pridobitve diplome na predpisanih področjih agroživilstva, komunikacije in novinarstva, zlorabe substanc, ekonomskaga razvoja, financ in bančništva, HIV/AIDS, in druge.


Prijavo je potrebno oddati preko spletne strani, ki je objavljena na spletnih straneh veleposlaništva kopijo prijave pa je potrebno poslati na naslov:

U.S. Embassy
Public Affairs Section
(Fulbright Program Application)
Prešernova 31
1000 Ljubljana

Podrobnejše informacije o Fulbright programu, posameznih razpisanih mestih, prijavi ter dodatne informacije so objavljeni na spletni strani veleposlaništva.

© 2007-2012 CMEPIUS Slovenija. Vse pravice pridržane.