Cmepius

Priznanja kakovosti

Evropsko jezikovno priznanje 2016

Z namenom spodbude in promocije pomena večjezičnosti in krepitve učenja in poučevanja tujih jezikov CMEPIUS podeljuje priznanje organizacijam, ki s svojimi aktivnostmi pomembno prispevajo k ciljem te evropske pobude.
V letu 2016 bomo tako iskali večjezične razrede oz. šole ter nagrajevali dejavnosti, ki krepijo medkulturno razumevanje in sprejemanje drugačnosti. Poleg večjezičnosti v šolah, Evropsko jezikovno priznanje podeljujemo aktivnostim, ki ustvarjajo jezikom prijazno družbo predvsem s pomočjo priložnostnega učenja, ki lahko poteka na številne načine, v različnih okoljih.

Vabljeni k ogledu videa Evropske komisije o Evropskem jezikovnem priznanju.

Dokumentacija poziva 2016


Jabolka kakovosti

Jabolko je eden najmočnejših simbolov zdravja in zdravega življenja. Kot prepovedan sadež v rajskem vrtu v sebi skriva moč spoznanja in je zato vabljiv. Simbolizira elementarni objekt poželenja, predvsem v smislu odkrivanja novega sveta in védenja. nekoč je bilo odkrivanje znanja o vsem absolutnem greh. Danes nam jabolko služi kot simbol napredka, svobodne volje, ki nas žene v odkrivanje neznanega.

Več o nagrajencih

brosura-jabolka-kakovosti-2016

Vsaka mobilnost in sodelovanje v mednarodnem okolju pomenita odkrivanje novih znanj, kulture, jezika, novega sveta in znanja. V tem smislu je jabolko pravi simbol mednarodne mobilnosti in projektov, zato na CMEPIUSu najboljšim podeljujemo jabolka kakovosti.

Jabolka kakovosti 2014

Jabolka kakovosti 2015

Jabolka kakovosti 2016


eTwinning – Zlati kabel

Nacionalna svetovalna služba (NSS) eTwinning podeljuje nacionalno nagrado Zlati kabel slovenskim šolam že vse od leta 2006. Nagrada je priznanje slovenskim šolam in učiteljem za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalnih projektov na daljavo, ki se izvajajo v okviru akcije eTwinning.

Zlati kabel se podeljuje letno zaključenim projektom oz. projektom v zaključni fazi, ki dosegajo pomembne rezultate na področju pedagoških inovacij, sodelovanja med šolami, ki so vpletene v projekt, ter kreativne rabe IKT-orodij. Šole ob tem nikakor ne smejo spregledati tudi pomembnosti vpliva, ki ga ima projekt na šolo kot celoto.

Zlati kabel 2014

Zlati kabel 2015

Zlati kabel 2016