Cmepius

Bienalna EURAXESS konferenca

maj 19, 2017

V preteklem tednu, od 15. do 17. maja 2017, smo se udeležili bienalne konference pan-evropske iniciative EURAXESS, ki je bila tokrat v Haagu. V iniciativi CMEPIUS nastopa kot krovna organizacija in nacionalni ‘servisni center’, podporna služba mobilnim raziskovalcem. Na konferenci se nam je tokrat pridružila tudi predstavnica Univerze v Ljubljani, ena izmed sedmih kontaktnih točk mreže.

Tema konference je bila izpostavljena s sloganom WE COMMUNICATE, kar je vsekakor ključnega pomena za pobudo v kateri sodeluje več kot 500 organizacij in več kot 1000 posameznikov vseh članice EU in EGP prostora ter predstavniki EURAXESS Worldwide – predstavniki iz Azije ter Severne in Južne Amerike. Na konferenci je prevladovalo zelo dinamično in pozitivno vzdušje, kjer smo izmenjali informacije, delili dobre prakse in usmerili pogled v prihodnost.

Osrednji lik EURAXESS iniciative je raziskovalec, ki je nosilec inovativnosti in razvoja v znanosti, področja z izpostavljenim pomenom v evropskih razvojnih strategijah. V bližnji prihodnosti, v aktivnostih iniciative prihaja do bistvenega premika iz osnovnega poslanstva podpore mobilnemu raziskovalcu k vsebinam, ki bodo tako mobilnemu kot ne-mobilnemu raziskovalcu krepile njihov karierni razvoj. Krovne organizacije in podporne institucije že razvijajo spletna orodja, vzpostavljajo platforme (na podlagi že obstoječih spletnih virov), izobraževalne in sistemske modele, ki bodo opolnomočile raziskovalca pri njegovem nadaljnjem kariernem razvoju.

Za več informacij si oglejte: